Dan Eliasson behåller sin jättelön: Så mycket tjänar han på nya jobbet

Förra veckan fick Dan Eliasson lämna sitt uppdrag som rikspolischef. Detta berättade han i ett pressmeddelande på Polisens hemsida.

– Det har varit några tuffa år, men nu har omorganisationen slutförts, konstaterade Eliasson i pressmeddelandet.

Men den sparkade rikspolischefen får han behålla sin jättelön som ny generaldirektör för MSB, uppger Expressen.

Den 15 februari lämnar Dan Eliasson sin roll som Rikspolischef och hans nya roll blir att skydda och rusta Sverige mot kriser – och för det får han en rejäl peng. Han får nämligen behålla sin superlön, som mäter finfina 160 000 kronor i månaden, avslöjar Expressen.


Med sina 160 000 kronor i månadslön blir han den näst bäst betalda myndighetschefen. i Sverige. Bara Trafikverkets Generaldirektör Lena Erixon tjänar mer med sina 165 000 i månaden, berättar Expressen som också skriver att Eliasson tjänar nästan lika mycket som statsminister Stefan Löfven som håvar in 168 000 kronor i månaden.

I Eliassons kontrakt ingår även fri bil för tjänste- och privat bruk.

Att Eliasson fått ett nytt prestigeuppdrag har kritiserats från flera håll. Inte minst från oppositionen.

– Regeringen har ju talat om hur viktigt det är att bygga upp det svenska civilförsvaret igen, och det håller jag med om. Men att då den som just avsatts som misslyckad rikspolischef ska bli den ansvarig för civilförsvaret, det är verkligen en dålig start, sa Liberalernas partiledare, Jan Björklund, till DN.

Tycker du att det är rimligt att Eliasson ska tjäna så mycket? Kommentera gärna artikeln på Facebook!