Annons

Dan Eliasson flög till Kanarieöarna bara dagar innan jul – trots pandemin

Annons

MSB:s generaldirektör Dan Eliasson flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul, enligt uppgifter till Expressen.

Det trots att regeringen och Folkhälsomyndigheten anser att bara nödvändiga resor ska genomföras.

Än har coronapandemin ett fast grepp om världen, och i väntan på att vi i framtiden kan gå tillbaka till det normala är det upp till oss alla att ta ansvar.

Även om vaccineringen i landet har startats, måste ändå alla se till att skydda sig mot smittan – inte bara för sig själv utan även andra.

Men trots att regeringen och Folkhälsomyndigheten anser att bara nödvändiga resor ska genomföras flög MSB:s generaldirektör Dan Eliasson fem dagar innan jul, skriver Expressen.


Destinationen gick till Kanarieöarna enligt tidningen.

– Efter ett tag ser jag att han sitter där och jag känner igen honom eftersom jag själv är intresserad av politik. Och så tänkte jag, men är inte han chef för MSB, och vad gör han på ett flyg när hans högsta chef Stefan Löfven har sagt att man inte får eller ska vara på ett flyg eller röra sig i folkmängder?, säger medpassageraren på planet som såg Eliasson till tidningen.

Planerade utlandsresan

Efter att planet landat vid lunchtid såg medpassageraren inte till Eliasson mer.

– Jag tycker bara det är förfärligt att myndighetspersoner ska åka och hålla på med sånt här när de själva säger att man inte ska göra det.

Ytterligare en välinformerad källa uppger för Expressen att Dan Eliasson planerat att resa till Kanarieöarna.

Det enda svaret som MSB ger på frågor om Eliassons resa, är: "Av säkerhetsskäl kommenterar vi aldrig var vår generaldirektör befinner sig", skriver Sveriges Radio.


Statsministern julshoppade

Under tisdagen kom även uppgifter om att statsminister Stefan Löfven vistats ute i centrala Stockholm, där han hade shoppat.

Löfven sågs av flera vittnen, trots att han själv hade uppmanat bara veckor innan att alla borde ta sitt ansvar under pandemin.

– Nu måste alla skärpa sig. Nu behöver varenda medborgare ta sitt ansvar. Vi vet hur farligt det här är. Vi har nästan 6 000 människor avlidna, sa statsminister Stefan Löfven då under en presskonferens den 3 november.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Annons