Annons

Daniel (11) tog sitt eget liv efter att ha blivit utsatt för mobbing. Läs hans hjärtskärande avskedsbrev

Annons

13-årige Daniel Fitzpatrick blev mobbad på grund av hans vikt, hans karaktärer och hans känsliga väsen. Pojken kände att han inte hördes eller sågs av lärarna på skolan. Till slut tog Daniel sitt liv och lämnade ett hjärtskärande avskedsbrev.

"Min son borde inte dö för att bli hörd. Det finns något fel med vuxna i auktoritära positioner, när barn inte kan gå till dem för hjälp ", säger Daniels mamma till Nydailynews.


Jag skriver detta brev för att berätta om min erfarenhet på Holy Angels Catholic Academy.

I början var det bra. Jag hade många vänner, bra betyg och ett bra liv. Men jag flyttade och kom tillbaka, då var det annorlunda. Mina gamla vänner hade förändrats, de pratade inte längre med mig, de tyckte inte om mig. I 6:e klass fick jag underkänt. Min vän, Anthony, fick också underkänt. Men Anthony lät det gå över mig. Han mobbar mig med John, Marco, Jose och Jack. De gjorde det hela tiden tills jag hamnade i ett slagsmål med Anthony. Alla slutade förutom John. Han var arg. Det slutade med att jag var tvungen att röntga mitt lillfinger. Jag var tvungen att slåss med John och bröt mitt lillfinger. Han fick mycket problem, jag fick inga problem. Men det fortsatte.

Jag gav upp. Lärarna gjorde INGENTING. De hamnade inte trubbel. De gav mig problem. Anthony var arg på mig för att han trodde att jag hade svikit  honom. Rektorn gjorde ingenting. Jag berättade inte för lärarna något, bortsett från en. Hon var den snällaste läraren någonsin, hon förstod och gjorde något. Men det varade inte länge. Jag ville bort, jag bad och bad. Slutligen fick jag underkänt, men jag brydde mig inte om det. Jag ville bort, det var det enda jag ville.


Daniel och hans mor. Foto: Privat

Daniel valde tragiskt att ta sitt eget liv. Tidigt på morgonen hittade systern honom med ett bälte runt halsen. Hon bad om hjälp men det var för sent.

Daniels självmord tog så klart hårt på hans familj, men hans föräldrar kämpar nu för att andra barn och unga inte ska gå samma öde och för att utrota mobbningen. 

Låt Daniels historia bli en påminnelse och väckarklocka om att vi alla måste göra vad vi kan för att stå upp emot trakasserier och kränkningar.

Detta kan ske på din arbetsplats, på släktträffen, i ditt barns skola eller ute i offentligheten. Men oavsett var mobbingen sker, se till att ta ställning.

På sin Facebooksida har pojkens pappa lämnat ett känsloladdat meddelande till mobbarna och deras föräldrar.


"Jag hoppas att ni aldrig, aldrig behöva uppleva det jag och min familj går igenom just nu. Ni får hålla om era barn varje dag och natt i resten av era liv. Det får inte jag. Era små skitungar tog det ifrån mig och min familj" säger han bland annat, medan tårarna rinner ner för kinderna.

I videon vänder han sig också direkt till mobbarna.

"Jag hoppas att minnet av vad ni har gjort mot min son jagar er resten av era liv och att ni får utstå lika mycket lidande som han fick göra av den skit nu utsatte honom för."

Inget liv ska behöva sluta i ett garage på grund av mobbning. Dela gärna vidare budskapet.

Annons