Därför bör du aldrig kasta skräp i naturen - tar livet av tusentals kor varje år.

Varje år så säljs över 1 miljard burkar i Sverige och omkring 90% av dessa återvinns - detta gör oss till ett av de bästa landen i världen på att panta. Men vi kan alltid bli bättre - varje år är det ungefär 315 miljoner burkar och flaskor utanför pantsystemet.

Det hamnar tyvärr alltför många flaskor och aluminiumburkar i naturen - och många inser inte att det tar tusentals liv varje år. I tidningen Land skriver de att 5.200 kor dör varje år av aluminiumburkar.

Aluminiumburkar som hamnar i åkern eller ängen hamnar till slut i lantbrukarnas slåttermaskiner och hamnar sedan i maten till korna. Korna slits upp inifrån och varje år måste många djur nödslaktas.Lotta och Kenneth är lantbrukare och har haft mjölkkor sedan 1995 och nu måste de söka igenom höet efter aluminiumburkar och annat skräp för att skydda djuren. Så ska inte inte behöva vara.

– Skärvorna går rakt in och sen tuggar dem om fodret flera gånger. Det skär sönder djuren invärtes. Tyvärr är det inget att göra och det går inte att skicka en sådan ko på slakt heller, så det blir kadaverbilen, säger Lotta Zetterlund till Sveriges Radio Gävleborg.

– Bitarna är sylvassa och kan skära upp magen inifrån. Vi plockar ju upp allt vi ser, men det går inte att se allt, säger en annan bonde till Metro.

– Det är fruktansvärt nonchalant att folk bara slänger ut en massa skit.

Vänligen dela detta vidare i syfte att sprida kunskap om detta - det är nog inte många som vet att en liten burk kan döda så stora djur.