Därför ska du aldrig någonsin bädda din säng

Genom alla år har man blivit tvingad att bädda sin egen säng. Nu visar det sig att det har varit direkt skadligt för oss.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Så här startar många svenskar sin dag. Man bäddar sängen och ser till att det blir fint. Men det du inte vet är att du samtidigt bjuder in till fest för 1,5 miljoner kvalster och andra småkryp.

kdkwex

Det är nämligen så många kryp som i genomsnitt bor i våra sängar, enligt New Zeeland Herald. När vi sover så både svettas vi och tappar skinn. Skinn som kvalster sedan äter. Och när vi på morgonen går upp och bäddar sängen stänger vi genast in vårt svett och skinnbitar tillsammans med 1,5 miljoner kvalster.

Sedan får det ligga så i över 8 timmar tills vi kommer hem igen och bäddar ner oss i sängen.

– Vi vet att kvalster överlever genom att ta in vatten från atmosfären genom körtlar på utsidan av deras kroppar. Något så enkelt som att lämna sängen obäddad kan få bort fukten från lakanen och madrassen så att kvalstren blir uttorkade och dör, säger läkaren Stephen Pretlove, vid Kingston University till NZ Herald.

Så varje gång du bäddar sängen gör du så att 1,5 miljoner kvalster får leva i perfekta förhållanden, föröka sig och äta ditt skin i över 8 timmar.

Om du istället struntar i att bädda sängen är chansen stor att majoriteten av krypen dör innan du ens kommit hem.

sjice3kc3

/>

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook