Annons

David har levt på kött i två år – nu anordnar han konferens för alla köttälskare

Annons

David Bodiroza från Falkenberg äter bara kött, fisk och mejeriprodukter. Ingenting från växtriket. Nästa år satsar han på att anordna en internationell konferens till stöd för köttätandet.


Falkenbergaren David Bodiroza, 47, tycker att det har pratats för negativt om kött under de senaste åren. Något han vill ändra på genom en köttkonferens.

– Det handlar om att kött i dagens debattklimat får stryk från alla håll. Att man pratar om kött utifrån klimat, att det är lika bra med vegetabilisk protein och att det är cancerframkallande och så vidare, berättar David för Aftonbladet.

Han har själv sedan två år tillbaka endast ätit kött, fisk och mejeriprodukter.

Anledningen? Han går på karnivoredieten och då äter man endast mat som kommer från djur.

– Jag har dragit ner på kolhydraterna sedan 2012 och mått bättre. Jag hade besvär med ansiktsutslag som liknande rosacea. Jag fick mediciner men det försvann aldrig. När jag provade dieten försvann besvären efter två veckor, berättar David för Aftonbladet.


Konferens i Malmö

David kommer anordna en internationella konferens för köttätare i Malmö under sommaren 2020.

Konferensen är den 14-15 augusti nästa år. Och namnet på konferens är en ordlek, The Meating, en kombination av de engelska orden för kött (meat) och möte (meeting).

David vill också framhålla att det inte bara är till för köttälskare utan också få en bredare debatt.

Innehållet på konferensen kommer enligt David främst att handla om människans kosthållning, forskning om kött och köttets fördelar. Han har också bjudit in 18 internationella talare och hoppas på att personer som arbetar inom köttindustrin också tar sig dit.

– En av talarna kommer att prata om hur mycket gifter det finns i frukt och grönsaker, berättar David Bodiroza och tillägger:

– Jag hoppas kunna skapa opinion, men det innebär inte att jag tycker att alla behöver äta som mig.

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

Annons