Annons

''De 10 viktigaste sakerna jag lärt mig efter att ha förlorat min son'': Detta borde alla föräldrar läsa!

Annons

Den 18 augusti 2016 dog Richard Pringles treåriga son, Hughie, från Hastings, East Sussex, England i en hjärnblödning. Nu delar han med sig av tio saker som som han lärt sig sedan sonen dog. Han uppmanar alla föräldrar att läsa igenom insikterna och aldrig ta sina barn för givna.

1. ”Du kan aldrig pussa och älska för mycket.”


2. ”Du har alltid tid. Sluta med det du håller på med och lek, även om det bara är för en minut. Ingenting är så viktigt att det inte kan vänta.”

3. ”Ta så många bilder och spela in så många videoklipp som det bara går. En dag kan det vara allt som du har kvar.”


4. ”Spendera inte pengar, spendera tid. Tror du att beloppet spelar någon roll? Det gör det inte. Det är vad ni gör som spelar roll. Hoppa i vattenpölar, gå på promenader. Bada i havet, bygg ett läger och ha roligt. Det är allt de vill. Jag kan inte minnas vad vi köpte till Hughie, jag kan bara minnas vad vi gjorde.”

5. ”Sjung sånger tillsammans. Mina gladaste minnen är från när Hughie sitter på mina axlar eller bredvid mig i bilen och sjunger med till våra favoritlåtar. Minnen skapas med musik.”

6. ”Gläds av de vardagliga sakerna. Kvällstid, sängdags, sagoläsning. Middag tillsammans. Lata söndagar. Gläds av de vardagliga stunderna. Det är dem jag saknar mest.”


7. ”Pussa alltid dem du älskar hejdå. Och om du glömmer: gå tillbaka och pussa dem. Du vet aldrig när det är sista gången du får chansen.”

8. ”Gör tråkiga saker roliga. Att handla mat, bilresor, gå till affären. Var tramsig, dra skämt, skratta, le och ha det trevligt. Det är bara måsten om du behandlar dem som det. Livet är för kort för att inte ha roligt.

9. ”Skriv dagbok. Skriv ner allt som dina små gör som lyser upp din värld. De roliga sakerna som de säger, de gulliga sakerna som de säger. Vi började med det här efter att vi förlorade Hughie. Vi ville minnas allt. Nu gör vi det för Hettie och vi kommer att göra det för Hennie också. Du kommer att ha minnena nerskrivna för alltid och när du är äldre så kan du se tillbaka och glädjas åt varje stund.”

10. ”Om du har dina barn med dig – för att pussa dem godnatt, för att äta frukost med dem, för att gå till skolan med dem, för att låta dem börja på universitetet, för att se dem gifta sig – då är du välsignad. Glöm aldrig det.”

De här tio punkterna är något som alla människor kan ta lärdom av. Dela gärna om du tycker att fler borde att del av listan.

Annons