De flesta människor ser en pool full av barn, men denna livräddare får syn på något oerhört skrämmande

När jag såg den här filmen fick jag en helt ny uppskattning för badvakter och det arbete de gör. Videon fångar några sekunder det tar för en simmare att simma säkert till att plötsligt drunkna. Lyckligtvis för den unga pojken i poolen, tittade livräddaren mycket noga och hon hoppar in direkt när hon såg pojken var i fara. Tack och lov såg hon honom bland alla människor. Men för många människor, är det svårt att identifiera en person som håller på att drunkna.

Många badvakter säger att de som håller på att drunkna ser ut som de försöka klättra en imaginär stege eller lina. Om man tittar på barnet i videon nedan ser du armarna högt ovanför huvudet och han ser ut som han försöker gripa tag i något.

Tyvärr ger inte denna rörelse mycket flytkraft eller stöd, så att offret tenderar att drunkna snabbare. Och i motsats till vad många tror, är många drunkningsoffer tysta och ropar inte på hjälp

Denna video är en påminnelse om att även om det finns en badvakt, ska man alltid vara uppmärksam  och titta på barnen hela tiden när de simmar!

Dela detta viktiga budskap med din familj och vänner.


Dela på Facebook