De skulle bara ut och surfa, men hörde plötsligt ett djur som grät - och tog ett modigt beslut

Ibland kan valar fastna bland på grund av lågvattnet. Detta hände förra veckan när Mauricio Camareno och hans kompisar ute och surfade på en strand i Costa Rica. Plötsligt fick de syn på något som låg i vattnet. De började närma sig ”saken” för att undersöka vad det var och då hörde att det var ett djur som grät. Det visade sig vara en bebisval som kallade på hjälp.

valf1

De tog all sin styrka för att få henne ut till djupare vatten eftersom hon var otroligt svag efter ha hållit sitt huvud där hon kunde andas. I över sex timmar hjälpte de den stackars valen för att hon skulle bli stark och kunna simma iväg igen.

valf2

Om surfarna hade bara övergett henne, antingen i grunt eller djupt vatten, skulle valen säkert inte haft styrkan att hålla sitt huvud över ytan för att andas. Men när tidvattnet steg fick surfarna en möjlighet att få valen tillräckligt djupt så att hon kunde manövrera fritt med sin nyfunna styrka.

valf3

De tre surfarna lyckades leda ut valen på djupare vatten och så småningom om kunde hon simma ut igen på egen hand. Deras hårda arbete lönade sig. Valen kunde simma bort och överleva, och hon är nog evigt tacksam för de tre män som räddades hennes liv den dagen.

valf4

Titta på videon nedan och dela gärna om du tycker dessa män är hjältar!


Dela på Facebook