Annons

Dejten kallade henne för ”tjockis” i ett sms – hennes svar hyllas av tusentals

Annons

När den brittiska kvinnan Michelle Thomas började dejta en singelpappa via den populära dejting-appen Tinder tyckte hon att det slog gnistor direkt.

Efter att ha pratat med varandra på nätet bestämde sig paret för att träffas på den lokala puben.

De tog några glas och gick sedan vidare till en restaurang, där mannen bjöd Michelle på en fin middag. Allt kändes perfekt. De tog en promenad längs gångstråken och mannen följde Michelle ända till tågstationen för att säga hejdå, där de pussade varandra på munnen.

Michelle åkte hem, euforisk efter den lyckade dejten och deras otroliga kemi. Men dagen efter vände allt, då Michelle fick ett chockerande sms.

”Tack för en underbar kväll igår”, stod det i början av sms:et.

tho

Jag njöt verkligen av ditt sällskap och jag gillar verkligen dig. Du är elegant och rolig och den typen av tjej som jag verkligen skulle älska att dejta, om det inte vore för din kropp och för att min hjärna inte tillåter det. Det fungerar helt enkelt inte. Jag tänker inte komma med några ursäkter, jag gillar dig och jag tycker du är en av de vackraste kvinnorna jag någonsin har träffat. Men jag föredrar tjejer som är något smalare. 

Ytligt? Det är inte meningen. Jag känner likadant för dig som när jag läser en bra författare eller ser en fantastisk bild, eller lyssnar på musik som jag älskar, det är en omedelbar reaktion i mig som gör mig sugen på mer.

Så även om jag tänder enormt på dig, ditt ansikte, din personlighet (vilket jag verkligen gör), så kan jag inte säga detsamma om din figur. Vi kan sitta där och flirta och ha den bästa och roligaste kvällen i våra liv, men jag har en hemsk känsla och den säger mig att min kropp skulle svika mig när vi väl tar av oss kläderna. Och jag vill inte utsätta dig för det, baby”. 

tho2

”Det finns vissa saker som triggar igång min fantasi och din intelligens och din charm är två av de sakerna. Men det skulle oundvikligen sluta med att vi hamnar i sovrummet. Med bara ett resultat…

Jag är så besviken på mig själv Michelle, eftersom jag aldrig känt så här tidigare, men jag försöker att vara ärlig mot dig utan att låta som en fullständig idiot.

Vi skulle kunna bli fantastiska vänner, vi skulle flirta och skämta och älska varandra och… jag skulle kunna gifta mig med dig på direkten om du bara var lite tunnare. För det du har på insidan är helt unikt och jag älskar det verkligen. 

Jag antar att det jag försöker säga är att jag vill undvika en större smärta i framtiden, så därför berättar jag detta nu istället, så att vi inte behöver komma ända dit. Jag är en man… Med alla de lustar en man har och alla de brister som finns i en människa, och jag är säker på min egen kropp och vad jag attraheras av.

Försök att förlåta mig. Jag tycker väldigt mycket om dig”

tho3

Michelle blev så förbannad av meddelandet, eftersom singelpappan uppenbarligen inte var ute efter något mer än en kropp, och bestämde sig för att skriva ned sina tankar i ett öppet brev.

Michelles inlägg fick snabbt spridning och idag har tusentals människor över hela världen applåderat Michelle för hennes starka ställningstagande. Läs gärna själva, det är väldigt bra skrivet!

Här är Michelles svar:

Kära ”Mannen jag träffade via Tinder”.

Jag var på en annan dejt när jag fick ditt meddelande. Min dejt hade varit på toaletten och när han kom tillbaka hittade han mig i en flod av tårar. Han var vacker, men förvirrad, och har inte kontaktat mig sedan dess, lustigt nog… 

Du behöver inte tycka om mig. Vi har alla en god vän som vi tittat på och tänkt ”Du är vacker, men jag är inte attraherad av dig”. Ibland kanske vi önskar att det vore så, men våra kroppar och våra hjärnor fungerar inte alltid som vi vill. Och det är okej.

Det som inte är okej är det faktum att du, efter att bara ha spenderat några timmar med mig, tog dig friheten att skriva det där extremt opassande meddelandet. Det är rent av sadistiskt. Din ton är sarkastisk och nedlåtande, men den där detaljen där du uttrycker din avsmak över min kropp är verkligen vidrigt. Ditt enda rimliga mål med att skriva detta måste vara att såra mig. 

Och jag skäms över att säga det… Men för ett ögonblick så lyckades du. Du rörde vid den där hemska känslan av rädsla som varje kvinna och tonårsflicka haft – att det inte spelar någon roll hur rolig du är, hur intelligent du är, hur snäll du är, hur passionerad du är, hur lojal du är, hur beslutsam eller äventyrlig eller levande du är – för om du är är överviktig så kommer ingen någonsin att tycka om dig.

Jag gillar hur jag ser ut. Jag ser inte ut som Charlize Theron (skådespelerska), och det är bra – jag ser ut som mig, och jag gillar mig (jag är säker på att jag skulle vilja vara Charlize Theron för en dag, även om jag inte har träffat henne så har jag hört bra saker om henne).

tho4

Du kanske tror är alla mina profilbilder är tagna ur ”FTV” (Fet Tjejs Vinkel – bilder som visar att man är smalare än i verkligheten. Kanske eftersom alla män alltid bara använder sanningsenliga, välbelysta och ofiltrerade bilder…)

Men jag tror bilden på mig är rättvis. Och jag är ganska tydligt med att tala om vem jag är: Jag beskriver mig som en kvinna som älskar pizza och jag länkar till min Instagram, där jag har bikinibilder på mig själv från min 30-årsdag. 

Jag vill tro att folk ser mig som en självsäker och lycklig kvinna. Är det därför du siktade in dig på mig? Såg du mig och tänkte ”Hon tror alldeles för bra om sig själv, hon borde verkligen tas ned på jorden”. Jag måste ändå fråga – vi vet ju alla att Internet kan vara en farlig plats för en kvinna med starka åsikter.

Jag visade ditt meddelande för mina vänner och de blev chockade, arga och skämdes, å dina vägnar. De kände också ett starkt behov av att orsaka dig fysisk skada. En manlig vän sa att jag har en härlig rumpa, om än ogift. 

Jag skrattade med dem. Sedan grät jag ut i min Viktväktarklubb. Exakt! Viktväktarna! Precis, jag vet redan att jag är överviktig. Jag kan tala om exakt hur överviktig jag – jag väger 9 kilo för mycket. Jag har redan tappat 6 kilo men har en liten bit kvar att gå. Jag är nöjd med det. Jag kommer att gå ned mer i vikt, på ett säkert och hälsosamt sätt. Betyder det att jag inte kan älska och njuta av min kropp redan nu? I helvete heller.

Jag vill aldrig mer se eller höra från dig igen. (Du kanske kommer känna ett behov av att svara på den här meddelandet, men snälla låt bli. Det finns inget du kan säga som kommer få mig att ändra min åsikt om dig, du är en skam för alla män). 

Men vad som verkligen oroar mig, och som är anledningen till att jag svarar offentligt på ditt sms, är det faktum att du har en 13-årig dotter. Hon är en begåvad illustratör, som samlar på Manga-serier och vill resa till Japan så fort hon kan.

Jag vill att du uppmuntrar din dotter till att älska, njuta och ta hand om sin kropp. Den tillhör henne och bara henne. Beröm henne för hennes intellekt och hennes kreativitet. Pusha henne att våga tro på sig själv och att vara orädd. Ge henne verktyg för att utveckla en bombsäker självkänsla så att om (jag ska vara optimistisk, jag säger ”om”) det dyker upp en osäker, liten och olycklig man som försöker trycka ned henne, då kan hon svara honom som jag gör nu.

Simon.

Kyss. 

Mitt.

Härliga.

Ogifta.

Arsle.

P.S. “En tunnare tjej?” Herregud, du är verkligen obehaglig.

P.P.S. Du är inte 1,80, som du utger dig för att vara. 

tho5

Dela gärna vidare Michelles klockrena ord om du håller med henne!

Annons