Den 16 år gamla idrottskvinnan dog av en hjärtattack efter alltför mycket av denna populära drycken!

Det är en dryck som kan hittas i nästan varje bensinstation, livsmedelsbutik, och en närbutik i Sverige och utomlands. Många människor älskar det och en del dricker det för mycket eller till och med blandar det med alkohol. Man kan inte förneka att energidrycker, som marknadsledaren Red Bull, är otroligt populära. De konsumeras allt mer, och en liten 16-årig flicka har nu dött på grund av det.

När vi hör ordet ”hjärtattack”, förknippar vi det ofta med äldre personer eller personer som är i dålig hälsa. Idén om att en ung och aktiv 16-årig skulle få hjärtstillestånd är nästan ofattbar, men det är precis vad som hände med Lanna Hamann.

På en resa till Mexiko år 2014 med en väns familj, berättade Hamann för hennes väns far att hon började känna sig sjuk. Strax efter, drabbades hon av en hjärtattack och dödförklarades. Många var chockade och förvirrade över den plötsliga döden, det förbryllade många att en så ung och aktiv tjej drabbats av en hjärtattack.

Det upptäcktes att Hamann hade konsumerat energidrycker hela dagen när hon gick på stranden. Vänner sa att de inte mindes henne dricka vatten, och det antas att hjärtinfarkten var ett resultat av uttorkning och överdrivet intag av koffein. En energidryck har samma mängd koffein som fyra koppar kaffe.

Se själv i videon här nedanför:


Dela på Facebook