Den 23-åriga mamman hamnar i koma i BB - då sker miraklet efter sjuksköterskans oväntade beslut!

Ibland är det svårt att vara en mamma - men det innebär också många lyckliga stunder. En av de mest magiska stunder du kan uppleva är när du får hålla din nyfödda bebis för första gången. Detta var något som den 23-åriga Shelly Cawley såg väldigt mycket fram emot när hon väntade sitt första barn.

Men istället vändes hennes förlossning till en mardröm som nästan kostade henne livet. Lyckligtvis fanns det en smart sjuksköterska i förlossningsrummet som tog ett beslut som visade sig vara livsavgörande..

je1

Som majoriteten av alla föräldrar såg Jeremey och Shelley fram emot att få tillökning i familjen. Hela graviditeten gick bra som det skulle och förberedelser pågick före dotterns ankomst.

je2

Bebisen, lilla Rylan, föddes helt frisk. Men en blodpropp utlöstes under kejsarsnittet och komplikationer uppstod.. Shelley föll i koma, trots att läkarna gjorde allt de kunde för att rädda henne.

je3

”Läkarna var helt säkra på att det inte fanns mycket att göra. Vi trodde vi skulle förlora henne”, säger Jeremy till HumanKind och fortsätter:

”Du är så otroligt glad över att ditt barn har kommit till världen ... och i nästa ögonblick inser du att du måste säga farväl till din fru. Du blir helt bedövad”.

je4

Ashley Manus som arbetar på BB ville prova någonting annorlunda. ”Vi vet att hudkontakt från en mor till sitt nyfödda kan vara till stor hjälp, så varför skulle det inte fungera tvärtom?”, tänkte Ashley.

je5

Sjuksköterskan tog det nyfödda bebisen och lade Rylan på Shelleys bröst. ”Jag hoppades att Shelly var fortfarande där någonstans, så att hon kunde känna sitt barn och höra hennes hjärta, att låta sin modersinstinkter vakna”, förklarar sjuksköterskan.

je6

Men so fort bebisen Rylan blev placerad vid sin mamma, somnade dottern. ”Vi kittlade henne och busade lite med henne. Efter 10 minuter gav Ryan ifrån sig ett högt skrik”, berättar pappan Jeremy.

je7

Då hände det otroliga.

”Vi såg att hjärtmonitorns siffror sköt i höjden. Ryans skrik hade väckt Shelley på något sätt”.

”Hon förde Shelley tillbaka till livet och det märkets att min fru tog upp kampen. Det kändes som om jag fick Shelley tillbaka”, säger Jeremey till HumanKind.

je8

Snart stabiliserades hennes tillstånd. Efter en vecka i koma vaknade den 23-åriga mamman och fick hålla sitt barn för första gången.

”Jag stirrade på Rylan ansikte och tänkte att hon var det vackraste barnet i världen”, säger Shelly och fortsätter:

”Jag vet att varje mamma tycker det, men vi hade en sådan särskild anknytning efter allt som hände”.

je9

Efter några månader kunde familjen äntligen börja leva ett normalt familjeliv igen.

När Rylan firade sin första födelsedag blickade Shelley tillbaka på ett minst sagt omtumlade år.

”Förra året kämpade jag för mitt liv och nu har jag en helt underbar liten dotter”, säger Shelley.

je10

”Och när hon blivit tillräckligt gammal ska jag tala om för henne att det var hon som räddade mitt liv". När hon vuxit upp, ska jag tala om för henne att hon räddade mitt liv”, säger Shelley. 

je11

Shelley och Jeremey Cawley kunde inte vara mer lyckligare för sitt lilla mirakel, som trots alla odds fick ett lyckligt slut!

Den lilla familjen besegrade döden tillsammans, tack vare en smart sjuksköterska.

Dela gärna denna berättelse för att hylla alla sjuksköterskor som räddar liv varje dag!

Dela på Facebook