Den äldre kvinnan tror inte på rykten om hennes make. Men då hon får reda på något fantastiskt!

Marija Zlatica från Serbien har inte hört från sin man på nästan 60 år. Hon bor i en liten stuga i skogen och lever ett blygsamt liv. Men en dag fick hon ett otroligt meddelande. Det hela började 1956.

På den här tiden hade det unga paret, Marija och Momcilo Zlatica rest till Australien. Det var ett otroligt äventyr för dem båda. Han arbetade där som en snickare, medan hon tog hand om huset. Livet var bra, och paret fick australiensiskt medborgarskap.

par1

Men 18 månader senare fick Marija veta att hennes mor hade blivit väldigt sjuk. Hon köpte genast en biljett och åkte hem till Serbien för att ta hand om sin mor. Nu visste hon inte om hon någonsin skulle se Momcilo igen.

par2

Marija tog hand om sin sjuka mor, och höll henne sällskap tills hon gick bort. Men ett annat öde väntar Marija: Av en okänd anledning, kunde hon resa tillbaka till Australien där hennes make var. Under den separerade perioden, skriver det unga paret till varandra. Momcilo och Marija brevväxlar under några år, men det blev längre och längre mellan breven och till sist tog de slut. Avståndet förstörde deras kärleksfulla relation.

par3

Åren går och blir årtionden. Marija lever ett blygsamt liv i skogen. Hon var nu plötsligt 86 år gammal och levde fattigt, men klarade sig. Grannarna hjälpte henne med saker hon själv inte klarade av.

par4

Men av någon anledning hon hör många rykten om hennes make. Uppenbarligen har han blivit en rik bonde i Australien, och hade gift om sig. Hon bestämde sig för att undersöka saken med hjälp av en vän. Och hon kunde inte ha blivit mer överraskad när hon upptäckte att ryktena också var sanna! Momcilo hade faktiskt tjänat mycket och gift om sig.

par5

Dessvärre fick hon också veta att han dog 2011. Nästa överraskning följde omedelbart: Marija fick reda på att hon är den enda arvinge, nästan €600 000 tillhörde henne! Därmed blev hon en miljonär i sitt hemland, eftersom det motsvarar över 7 miljoner serbiska dinarer. Det tog fyra år att förvärva förmögenheten officiellt, och Marija överraskade alla med sina planer. Hon valde att överraska alla genom att ge bort alla pengarna hon hade ärvt till de hjälpsamma grannarna som hjälp henne genom alla år. Vilken underbar gest.

Det hon säger är rörande:  "Jag behöver inte dessa pengar. Allt jag behöver är vatten, bröd och lite ved till vintern. Dit jag snart ska, behöver man inga pengar över huvudtaget.”

par6

En riktigt underbar kvinna som vet vad som verkligen betyder något i livet, och det kan vara en stor inspirationskälla för många människor. Detta är ett bevis på att pengar inte är allt. [contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook