Den autistiska pojken var för rädd för att klippa håret. Det frisören gjorde då gjorde föräldrarna överlyckliga!

Att klippa håret kan vara svårt och jobbigt för barn med autism eftersom de lätt blir överbelastade av alla intryck. Lille Mason fick diagnosen autism för några månader sedan, och han är verkligen rädd för att gå till frisören. Men nu verkar det som om saker och ting har förändrats!

En frisör från Wales, James Williams, har kämpat med att luska ut hur han ska klippa Masons hår i över en månad.

”Men idag,” skriver han, ”har jag äntligen lyckats.”

mason1

Problemet var att Mason aldrig tillät James eller någon annan frisör att komma nära hans öron, utan sprang istället iväg. Men en dag bestämde sig James för att prova någonting nytt. Han lät Mason ligga på golvet och leka med hans mobiltelefon, och plötsligt var problemet löst. Mason kunde äntligen få en ordentlig klippning.

mason2

”Vi låg båda på golvet i tystnad och han lät mig klippa hur mycket jag ville. Återigen lyckades jag med någonting i yrket jag älskar genom att göra Masons föräldrar glada att han fick den extra uppmärksamhet som behövdes, och samtidigt bygga en vänskap och tillit mellan mig och Mason.

mason3

När James var klar med klippningen (vilket föräldrarna var väldigt glada över) bad James om en high-five. Men Mason var så glad att han istället kramade om sin tålmodiga frisör.

Vi tycker James förtjänar alla delningar i världen för att han gav extra uppmärksamhet till ett barn när han var rädd och behövde det som mest!

Dela på Facebook