Den autistiske pojken avbröt skådespelaren under föreställning. Då säger skådespelaren det HÄR - WOW!

Broadway är den stora drömmen för många aspirerande artister och skådespelare. Det är ett kvitto på att man nått toppen. Och det är precis vad skådespelaren Kelvin Moon Loh har gjort. I september var han med i en uppsättning av ”The King and I” på just Broadway, när en åskådare plötsligt störde föreställningen med ett högt skrik. Det visade sig vara en ung, autistisk pojke, men när publiken högt började beklaga sig över både mamman och sonen kände Kelvin att han var tvungen att säga något. När han kom hem publicerade han därför detta inlägg på Facebook, som med sitt starka budskap påminner oss om att kultur är till för alla människor.

kelvin

”Jag är arg och ledsen.

Jag klev just av scenen från dagens matiné och ja, något hände. Någon tog med sitt autistiska barn till teatern. Med det sagt – detta inlägg kommer inte vara det du tror.

Du tror att jag kommer förbanna den mamman för att ha tagit med ett barn som skrek under ett tyst ögonblick i showen. Du tror att jag kommer stötta en publik som skällde på denna mamma för att hon tog med sitt barn till teatern. Du tror att jag kommer känna sympati med mitt eget företag, vilkens föreställningar stördes av ett främmande ljud från publiken.

Nej. Istället frågar jag dig – när blev vi som teatermänniskor, artister och publik så bekymrade över vår egen upplevelse att vi förlorade vår medmänsklighet för andra?

Ett barn hördes skrika i publiken. Hans röst skar genom teatern. Publiken började störa sig på mamman och ville att hennes barn skulle lämna rummet. Jag hörde mummel som ’varför skulle man ta med ett sådant barn till teatern?’ Detta är fel. Helt fel.

För var du inte såg var en mamma som desperat försökte göra just det. Vad de inte såg var en mamma som desperat vädjade till sitt barn medan han greppade tag i räcket och vägrade – och skrek än mer motstridigt. Jag kunde inte titta bort. Jag ville skrika och stoppa showen och säga: ”LUGN ALLIHOPA. HON FÖRSÖKER. KAN NI INTE SE ATT HON FÖRSÖKER???!!!

Jag tror som Joseph Papp att teater är skapat för alla människor. Jag står fast vid det, och för en gångs skull också att jag är med i en föreställning som är helt FAMILJEVÄNLIG. ”The King and I” på Broadway är precis det – FAMILJEVÄNLIG – och med det menas hela familjer. Med autism eller inte.”

Det är inte första gången som gråtande barn stör hans föreställning. Men bara för att pojken var autistisk reagerade publiken annorlunda.

Och nej, jag bryr mig inte hur mycket du spenderat på biljetterna.”

Dela på Facebook