Den gamla kvinnan lever ensam i misär – tills grannarna kräver att få komma in

Lucy Ashen, en 39-årig gammal trebarnsmamma har bott i en lägenhet i London i 21 år. Hon visste att den äldre grannen inte hade några släktingar, så Lucy försökte flera gånger att komma in i hennes lägenhet för att besöka henne - men den 70-årige gamla damen var mycket tillbakadragen och isolerade sig. Kvinnan har också psykiska problem.

Men alldeles nyligen lyckades hon vinna kvinnans förtroende och blev insläppt i lägenheten. Det var då Lucy upptäckte hur hemskt hon hade det.

Den äldre damen hade bott i ett eländigt hem full av smuts i en lång tid. Hon hade ingen mat, golvet var täckt av smuts. Hennes kläder var trasiga och möblerna var söndriga. Hon hade inte heller badat i 13 år.

"Det jag såg när jag kom in kommer stanna hos mig för evigt", skrev hon på sin Facebook.

Utan att tveka bestämde sig Lucy för att städa grannens lägenhet, tillsammans med sin 14-åriga dotter.

Lucy använde också Facebook för att be om donationer av mat, kläder och möbler.

Men ingenting kunde förbereda Lucy på vad som skulle hända ...

luc

"Jag har levt i Fulham i hela mitt liv, och i området där jag bor nu i 21 år...och jag har en äldre granne. 

Hon bor själv i en etta och hon lider av psykisk sjukdom.

 Av rättsliga skäl får jag inte gå ut med hennes namn, så jag kallar henne My Lady, hon kallar mig Lucy Locket.

luc2

Fram tills för 10 dagar sedan bodde den här damen i obeskrivlig smuts och snusk. 

Det fanns ingen mat, smutsiga kläder, ingen som kunde hjälpa henne bada, bara ensamhet och förtvivlan."

luc3

"Jag har vid upprepade tillfällen de senaste fem åren försökt få tillgång till hennes lägenhet för att hjälpa henne, eftersom jag visste att hon levde under dåliga förhållanden. Jag visste bara inte hur illa det var."

luc4

"Det jag såg när jag kom in kommer stanna hos mig för evigt."

luc5

"Det var fruktansvärt! INGEN ska behöva leva så där!

luc6

Så utan att tveka började jag rensa hennes lägenhet! Det mesta behövde slängas."

luc7

Jag insåg att jag behövde hjälp, så utan att tänka så mycket på det postade jag ett inlägg på Facebook för att fråga om hjälp, tillsammmans med en inköpslista på det som jag behövde.

luc8

"Jag kunde aldrig drömma om det som hände sen! Gensvaret var enormt! Jag hade fått runt 80% av allt jag behövde på listan efter ett dygn! Alla erbjudanden om att hjälpa till, donationer av saker och fina meddelanden med stöd har överraskat mig totalt.

luc9

Det tog mig 60 timmar att städa hennes lägenhet så den blev acceptabel för henne att leva i, och nu 11 dagar senare är jag fortfarande inte helt klar med all städning."

luc10

"Men tack vare alla snälla och generösa donationer har jag lyckats förvandla hennes lägenhet till ett hem."

luc11

"Hon har allt hon behöver. En säng att sova i (hon sov på golvet innan), hela och rena möbler, rena lakan, vackra nya kläder, tre mål mat om dagen och viktigast av allt: sällskap."

luc12

"Hon har verkligen blivit räddad från ett ensamt och sorgligt liv, hon har fått tillbaka sin värdighet och jag tänker se till att hon får leva resten av sitt liv bekvämt och omgiven av kärlek."

luc13

"I måndags gav jag My Lady sitt första bad på 13 år! Innan har hon bara tvättat sitt ansikte och borstat sina tänder i köksvasken. Hon var så ostadig på fötterna så hon inte kunde ta sig in i badet eller duschen själv.

När jag sa att jag skulle hjälpa henne ta ett bad sa hon: Jag är inte så säker på det, jag tror jag är för rädd, jag kanske ramlar. Jag svarade: Det är därför jag är här nu, för att hjälpa dig. Du behöver inte vara rädd längre."

luc14

"Min 14-åriga dotter Ruby har varit underbar! Hon satt och tittade på tv med henne och pratade med henne i timmar medan jag städade. Hon borstade hennes hår och hjälpte henne klä på sig, hon introducerade henne till och med för Snapchat!"

"Ruby struntade i sin sista vecka av sommarlovet för att hålla My Lady sällskap medan jag städade. När hon såg hur illa det var ställt med My Lady så blev hon lika beslut som som jag och ville förändra saker för henne. Hon visade så mycket styrka och medkänsla för att vara så ung.

Jag tror inte att My Lady skulle må så bra som hon gör om det inte vore för dig, Ruby. Jag vet att hon älskar dig som bara den, hon frågar om dig hela tiden och jag förklarar att du har åkt tillbaka till skolan. Och när du kommer för att hälsa på henne på kvällen lyser hennes ansikte upp, hon älskar det!

luc15

Förvandlingen de senaste två veckorna har inte bara skett i hennes hem, utan även i My Lady själv. Hon pratar mer och har börjat sjunga och dansa.

luc16

Den här historien är större än jag som gör något för henne. Det handlar om psykisk hälsa och att se efter våra äldre. Det måste finnas tusentals människor som henne som är ensamma, hungriga och inte kan se efter sig själva, utan att veta vart de ska gå för att få hjälp. Det är hjärtskärande."

luc17

Vilken häpnadsväckande historia om vänskap och omsorg. Lucy gör vad hon kan för att sprida kunskap om psykisk hälsa och äldreomsorg. Dela gärna denna historia med dina vänner på Facebook!

Dela på Facebook