Den gravida kvinnan förstår inte varför hunden skäller, då inser hon att han försöker rädda henne

Hundar är verkligen fantastiska djur - de har förmåga till saker som människor aldrig kan åstadkomma. Hundar kan lukta inuti en mänsklig kropp, vilket innebär att de vet när deras ägare är sjuka. De kan även kan lukta sig fram till cancer hos människor i ett tidigt skede. Det finns ingen gräns för vad dessa djur kan göra för sina ägare.

En hund visade sin kärlek till sin ägare på ett fantastiskt sätt: hon använde det sjätte sinnet för att hjälpa sin ägare att återställa sin hälsa. 

Keola är en amerikansk Akita som bor hos sina ägare i Doncaster, South Yorkshire. Ricky och Alhanna Butler tar väl hand om henne och behandlar henne som en del av familjen. Keola fick reda på att hennes familj skulle bli större: hennes ägare var gravid. Keola var ivrig över den nya ankomsten, men hon kände att något var fel.

När Alhanna var i 18 veckan började hon känna sig sjuk. Hon hade ont i ryggen, kunde inte behålla maten och mådde illa. Hon åkte till sjukhuset för att kolla upp det, men skickades hem. Keola började ändra sitt beteende, och gick från att ha verkat glad över att äntligen få en ny lekkamrat, till att bli ängslig och bete sig underligt.

Säkert ganska vanligt vid graviditet, tänkte 21-åringen om sitt mående. Men Keola agerade märkligt. Hunden gnällde, grät och släppte sällan Alhanna med blicken. Alhannas mamma insisterade på att de borde åka tillbaka till sjukhuset, och att hunden sannolikt försökte berätta något.

Så blev det, och när den blivande mamman kom in på sjukhuset igen så svimmade hon i korridoren. Alhanna visade sig ha drabbats av en antibiotika-resistant bakterie och hade en infektion i båda njurarna. Läkarna sa att hon skulle ha dött om hon väntat med att besöka sjukhuset igen. Hon behandlades och fick ligga på sjukhuset i en månads tid.

– Jag är övertygad om att varken jag eller Lincoln hade varit här idag om det inte hade varit för Keola, säger Alhanna till Mirror och fortsätter:

– När läkarna skickade hem mig och sa att det inte var någonting fel, satt hon bara och stirrade så intensivt på mig att det verkligen skrämde mig.

– Sen ringde min mamma och sa ‘Lyssna på din hund, hon försöker säga dig någonting’. Det visade sig att hon hade rätt – och hon räddade våra liv. Hon är den mest fantastiska hunden och jag har henne att tacka för att jag lever.

Akitashundar är kända för sina beskyddande egenskaper och goda intuition, och Keola är inget undantag.

Alhanna födde en frisk pojke som heter Lincoln, och han och Keola är nu bästa vänner.


Dela på Facebook