Den här äldre mannen ringde polisen, och frågan han ställde krossade mitt hjärta

I en liten stad där alla känner varandra hjälper människor grannar mycket. Alla är nära, och när en av dem är i trubbel, är noga med att någon som kan ge någon en hand.

Några av de mest aktiva medlemmarna i dessa samhällen är den lokala polisen, som ofta är mycket välbekanta ansikten runtom i staden. Förutom att upprätthålla lagen, stöder dessa tjänstemän skolidrottslag och engagerar sig i lokala evenemang. Så när poliserna ser en av sina medborgare i nöd, behöver dem inte tänka två gånger innan de agerar. 

Mount Pleasant, Tennessee, är en liten stad strax utanför Appalachia i USA. Med endast ca 5000 invånare, det är ett tättknuten plats där människor hjälpa sina grannar.

dasdx

Det var i denna lilla staden som den lokala polisstationen fick en ovanlig, upprörande samtal från en äldre man i januari:”Skulle de kunna hjälpa honom att skaffa lite mat?”, undrade gubben.

dasxe3

Den 79-åriga mannen förklarade att en tidigare vårdare hade stulit hans bankkort, och lämnade honom med lite pengar i den stränga vintern.  På grund av det hade han inte ätit på två dagar. 

daxef

Den lokala polisen kom till undsättning, enligt Facebook-sidan Wayne County Now köpte poliserna tillräckligt med mat för att fylla den gamla mannens skafferi för en månads tid. 

vjdo3d

De fyra hjältarna Odom, Gray, Runion, och Bolton tog runt 1000 kronor ur vardera ficka, åkte till affären och proppade kylen full med varor. 

rggbv

Och det var verkligen tur, för några dagar senare slog ytterligare en kraftig snöstorm till med full kraft över byn.

jidvo3

Sedan samtalet insåg Mount Pleasant PD att de kunde göra något för att hjälpa mer än bara en man: de köpte en matskafferi med konserver för att hjälpa behövande invånare. Och den oärliga vårdaren? Hon har gripits, och mannen fick återigen sina pengar. Vilket bra exempel på grannar hjälper grannar!

Dela denna inspirerande berättelse med dina vänner nedan!

Dela på Facebook