Den här gåsen skrek desperat på hjälp och när jag ser varför... Wow!

I över 26 år har James Given jobbat som polis i Cincinnati, Ohio, 26 år är en väldigt lång tid och under alla dessa år har James upplevt väldigt många saker. I måndags hände dock något som James själv säger är ett av de finaste men också märkligaste larmen han följt upp och jag kan förstå varför.

Det var första gången som James fick ett larm utav en gås.

Han satt som vilken annan dag som helst i sin polisbil och avnjöt sin lunch när gåsen kom fram till honom. Hon ställde sig bredvid polisbilen och började skrika, James brydde sig inte särskilt mycket men kastade ut lite mat i tron att hon var hungrig. Gåshonan ignorerade den och fortsatte skrika sen vände hon sig om, gick iväg en liten bit, stannade och tittade tillbaka och började skrika åt polisbilen igen. Efter ett tag kom hon tillbaka och James började ana att det var något som inte riktigt stämde.

När gåsen nu hade upprepat samma mönster ytligare ett par gånger så bestämde sig james att gå ut och följa efter gåsen. Hon började dieket röra på sig och ledde james och hans kollega till en gräsplätt ungefär 100 meter där ifrån. Och nu förstod James varför hon varit så upprörd. I gräset framför dem låg nämligen hennes unge som strasslät in sig i ett snötre från en ballong.

James vågade först int ta bort snöret då han var rädd att mamman skulle attackera honom, för gäss kan vara väldigt aggressiva. Kollegan Cecilia Charron försökte istället, hon lyfte upp den lille ungen och började trassla loss honom.

gas1

Mamman gjorde inte ett snyft. Hon verkade förstå att de var där för att hjälpa till.

gas2

När ungen äntligen var fri släppte Cecilia ner honom till mamman och de kunde simma iväg tillsammans.

gas3

Det verkar nästan för otroligt för att vara sant. Gåsen hade kommit till polisbilen för att få hjälp.

”Jag vet inte ens varför jag följde efter henne, men jag gjorde det i alla fall. Det får mig att undra – vet de att de ska vända sig till människor när de behöver hjälp?” sa James efter händelsen.

Detta tycker vi var en väldigt fin historia som förtjänar att DELAS vidare! Här nedan kan du se en film från när Cecilia räddar den lilla ungen och tänk på att alltid sängs ditt skräp i sopptunnor annars kan saker som detta hända,  ibland kan det också gå mycket värre.


Dela på Facebook