Den här killen såg en av de farligaste djuren på jorden drunkna. Jag kan fortfarande inte tro vad han gjorde

Invånarna i Alligator Point, Florida, vaknade en morgon upp till något riktigt överraskande. En enorm 180-kilos svartbjörn hade tagit sig in i bostadsområdet och orsakat panik. De lokala myndigheterna kopplades snabbt in, men då tog allt en oväntad vändning.

Efter att ha bedömt situationen bestämde sig myndigheterna för att det var bäst att fånga in björnen och flytta den från området, men i så fall var den tvungen att sövas.

svwefkm

De försökte söva björnen, men när den träffades av pilen blev den rädd och började springa iväg.

eijfie

Han sprang mot havet, och började simma ut. Men han blev snabbt dåsig och började drunkna.

yoety5

Adam Warwick bevittnade hela händelsen och bestämde sig för att agera. Han jobbar som biolog i den lokala vilddjurskommittén, och har en stor kärlek för alla djur.

qwpeo

Utan att tveka simmade Adam ut i vattnet och försökte hålla björnen ovanför vattenytan.

sdakoe

En båt kom till undsättning, men det fanns ingen möjlighet att lyfta upp den 180 kilo tunga björnen ombord.

qweokwc

Adam fick istället simma tillbaka med björnen med ett grepp runt dess hals, och hjälpa till att hålla den över ytan när de nådde grundare vatten.

wijfji44

wiwiwic44

Fler människor kom för att hjälpa honom vid stranden, och de lyckades få tag i en mindre bulldozer som de kunde lyfta björnen med.

susdaoja4

bobme4

De placerade den halvsovande björnen bak på en bil och körde ut den i det vilda. Här fick Adam och björnen ta farväl av varandra.

dkoaskod3

Efter att ha kört långt bort från civilisationen kunde den glatt släppas ut i det fria igen, helt oskadd trots den omtumlande händelsen.

fwfj4vx

Dela gärna Adams historia.