Den här kvinnan blev trött på busvisslingar, började ta selfies med sina trakasserare för att öka medvetenheten om problemet

Det finns inget som gör en kvinna lika irriterad som att bli "cat-called", som syftar till någon kommenterar okända kvinnors kroppar och utseende öppet på gatan.

Den 20-årige Amsterdam-baserade studenten Noa Jansma, är som resten av oss ganska trött på det och bestämde sig för att göra något åt ​​det. Under september månad tog hon en selfie med sina trakasserare och laddade upp dem på Instagram och skildrade varje med männens ord. Hon frågar dem först och de är ställde gladeligen upp, och förstår uppenbarligen inte situationen alls.  Under en månad har bara en av männen frågat henne varför hon ville ta en bild med dem.

På sin Instagram förklarar hon mer:

“#dearcatcallers, det är ingen komplimang. Denna Instagram har avsikten att skapa medvetenhet kring objektifieringen av kvinnor i vardagen. Eftersom så många fortfarande inte vet hur ofta eller i vilken utsträckning dessa trakasserier sker, kommer jag visa er de som har trakasserat mig under en månad.

Genom att ta bilden, blir både objektet och den som objektifierar samlade. Mig själv som objektet, som står framför de som trakasserar representerar det omvända maktförhållandet som kommer av detta projekt. ”

1.

"Hmmmm vill du kyssas?"

2. 

Efter att ha följt mig i 10 minuter: "Sexy girl, vart ska du? Kan jag följa med dig?"

3.

Mitt namn är inte baby.

4.

Följde mig långsamt i 2 kvarter och skrek "sexy" och "vill du komma in i min bil?"

5. 

"Jag vet vad jag skulle göra med dig, baby."

6.

"Ey sexy Chiquita! A donde vas sola? /Ey sexygirl, vart ska du helt ensam? "

7.

Tutar på mig tre gånger med permobilen, närmar sig bakifrån och stannar framför mig. "Gud välsigne, när jag ser dig får jag vilda tankar, vilda, vilda tankar! Älskling."

8. 

Mmmm vacker tjej

9. 

Klassisk 2.0 "psssst, whoooop, kan han få ditt nummer?"

Från och med den 1 januari 2018 kommer catcalling att straffas i Nederländerna med 1800 kr.

Hon skrev på projektet på Instagram: "Min månad av inlägg är slut, men det betyder inte att catcallers också är förflutna. För att visa att det är ett globalt fenomen och att det här konstprojektet inte bara är om mig ska jag vidarebefordra kontot till olika tjejer runt om i världen. "

Dela gärna detta för att öka medvetenheten om problemet som många kvinnor får stå ut med.

Dela på Facebook