Den här kvinnan hade det perfekta svaret till någon som kallade henne 'bara en sjuksköterska'

”Du är ju bara en sjuksköterska!”

38-åriga Caitlin hade hört de där orden allt för många gånger. Så ofta att hon inte brydde sig längre. Men när de kom från en barndomsvän fick hon nog.

Läs hennes otroliga svar på Facebook, till väninnan och alla andra som säger: ”bara en sjuksköterska”.

sjuk1

”Bara en sjuksköterska”. Jag kom precis hem efter ett stressigt arbetspass, och ser väldigt vanlig ut i mina arbetskläder. På väg hem stannade jag på affären för att köpa mjölk, när jag fick syn på en bekant. Hon har aldrig sett mig i arbetskläder och sa att hon inte insett att jag ”bara var en sjuksköterska”.

Wow!

Under min 18 år långa karriär har jag hört den här meningen många, många gånger, men idag tog jag åt mig. Är jag bara en sjuksköterska?

Jag har hjälpt bebisar in i den här världen, många av dem behövde hjälp att ta sina första andetag, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har hållit i patienters händer och sett till att de behöll sin värdighet när de tog sitt sista andetag, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har tröstat sörjande föräldrar efter de förlorat sitt barn, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har utfört hjärt- och lungräddning på patienter och återupplivat dem, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag är läkarnas ögon, öron och händer med förmågan att assistera, behandla och vårda din sjukdom, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag kan undersöka varje del av lungan på en nyfödd och komma fram till vilken del som tar upp för lite luft, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

sjuk2

Jag kan utbilda patienter, vårdare och undersköterskor, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag för mina patienters talan i ett vårdsystem som inte alltid sätter mina patienters bästa först, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag missar julaftnar, mina barns födelsedagar och skolmusikaler för att jobba och ta hand om era nära och kära, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag klarar av blod, att kanylera och sy ihop ett sår, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag kan hantera ett hjärtstopp hos en nyfödd, ett barn eller en vuxen, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag kan tala om hur mycket adrenalin eller amiodaron baserat på vikt som ditt barn kan behöva för att återupplivas, och ändå så är jag bara en sjuksköterska.

Jag har erfarenheten och kunskapen som har räddat människors liv.

Så om jag bara är en sjuksköterska, så är jag löjligt stolt över att vara en!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook om du också tycker att sjuksköterskor är fantastiska!

Dela på Facebook