Den här mannen blev blind på grund av ett enkelt misstag många gör hela tiden!

Chad Groeschen, 39, somnade med linserna i över natten – sedan förlorade han synen.

– Infektionen åt upp hornhinnan, säger han till Huffington post.

Allt började med att Chad Groeschen hade somnat med kontaktlinserna i ögonen. Dagen därpå kände han att vänstra ögat kliade när han var på jobbet i Cincinnati, USA.

Han trodde först att det bara var en ofarlig allergi men dagen därpå blev allt mycket värre.

När Chad Groeschen åkte till Cincinnati Eye Institute konstaterade en läkare att han hade fått av en otäck infektion, så kallade pseudomona- bakterier under kontaktlinsen i ögat.

– Det är som att titta genom en ogenomskinlig glasbit. Infektionen liksom äter upp hornhinnan. När infektionen försvinner försämras synen av ärrvävnaden som bildas, säger Chad till Huffington Post.

Det resulterade i att han nu är helt blind på sitt vänstra öga. Men enligt läkarna finns det chans att han återfår synen om han genomgår en hornhinnetransplantation.

Kontaktlinserna har identifierats som anledningen till att infektionen fick så pass allvarliga följder. Trots att det stod på förpackningen att det var okej att sova med linserna.

Ögonläkaren William Faulkner, som vårdade Chad, säger att man ska undvika att sova med kontaktlinser.

– En av de olyckliga konsekvenserna med kontaktlinser är infektioner, för personer som sover med linserna över natten ökar risken för infektion med tio gånger, säger han till tv-stationen Local 12.

Chad Groeschen vill att hans historia ska spridas så att andra inte ska göra samma misstag.

– Om något händer med ditt öga, åk genast till en specialist, säger han till Buzzfeed.


Dela på Facebook