Den lilla flickan sitter ner med en pitbull, men titta när hon börjar läsa

Något underbart händer på Humane Society of Missouri. En gång i månaden sitter barn i korridorerna på djurhemmet och läser till hundarna. Och det gör en stor skillnad i djurens liv.

Hundarna, vare sig de är blyga eller hyper, kommer ofta nära barnen för att se och lyssna på vad de håller på med.

Shelter Buddies läsprogram är för att bidra till att hundarna lär sig att förknippa människor med något tryggt och positivt. De blir också mindre blyga mot andra personer som besöker hundhemmet. Men samtidigt förbättrar barnen sin läsförmåga.

Djurhemmet har funnit att läsning för hundar är en viktig socialisering aktivitet för djuren. Hundar tycker att det rytmiska ljudet av en röst är mycket lugnande och det hjälper rädda hundar att bli mer bekväma med människor utan att tvinga dem att interagera. 

Läsningen ger inte bara djuren komfort och minskar deras ångest, mer det lär också barn att visa empati och att interagera med hundar.

Barn mellan 6 till 15 år kan anmäla sig till projektet på nätet. På djurhemmet lär de sig att läsa en hunds kroppsspråk för att berätta om djuret är orolig eller stressad, vilket kan gynna dem i vardagliga möten med hundar också!

Fördelarna för både hundarna och barnen har varit fantastiska.

Läsning till hundarna hjälper blyga hundar att slappna av runt människor och lär hundar med mycket energi att lugn beteende är bäst. Detta kan bidra till att hundarna blir lättare att adoptera bort.

Och barnen lär sig positiva färdigheter. Skolbarnen som deltog i ett liknande projekt på Manchester Animal Shelter förbättrade mer än bara sin läsförmåga. Lärarna noterade att skolfrånvaron minskade, och fler blev klara med sina hemuppgifter och eleverna förbättrade sin självförtroende.

Humane Society of Missouri har haft deras läsprogram i två år, om allt går bra kommer de starta ett projekt för katter också.

Dela denna underbara initiativ med dina vänner och familj!


Dela på Facebook