Den modiga pojken orkade inte längre bli mobbad. Detta är vad han gjorde.

Den amerikanska pojken Jake har blivit mobbad i flera år. En dag bestämde han sig att han fått nog.. Du kan se hans uppgörelse med mobbarna längre ner på denna sida.

Mobbning är tyvärr ett utbrett problem, även här i Sverige. Det händer varje dag - i förskolor, skolor och arbetsplatser över hela landet. Och det slutar inte där.

Jag tycker det är så illa att mobbning är tillåtet att existera.

Vi vet mycket väl hur smärtsamt det är för de drabbade. Det finns säkert många som försöker bekämpa ondskan. Men tyvärr är det inte tillräckligt. Organisationen Bully Project är bland dem som försöker utrota mobbning. Organisationen blev världsberömd genom en prisbelönt dokumentär om amerikanska ungdomar som fick nog av mobbning och tog sitt eget liv. Filmen visas flera gånger på svensk TV.

På organisationens YouTube-kanal har de laddat upp en video. Det visar den amerikanska pojken Jake.

Jake har blivit mobbad i flera år. Han lider av autism, som har gjort att han har utsatts för mobbare. Men en dag fick Jake nog, han bestämde sig för att vidta åtgärder.  Det han gjorde är bland det modigaste en kan göra: han stod upp framför sin klass och berättade hur han känner.

Detta är vad Jake säger i videon:

"Jag tror inte ni ser mig för den jag är. Jag tror bara ni ser mig som ett stort mål, eftersom ni alltid utelämnar mig. Ni lägger aldrig märke till mig, eller till vad jag säger.

Jag vill bara att ni ska se mig för den jag är och bara försöka vara min vän, för jag vill försöka vara eran vän, men ni försöker inte vara min vän.

Och det får mig att må dåligt, att ni inte vill försöka lära känna mig."


Dela på Facebook