Den otroliga historian om lejonet Christian - kärlek har verkligen inga gränser..

Lejonet Christian föddes den 12 augusti 1969 i den ett Zoo i Devon, England. Hans mor Maria avvisade 2 av ungarna och det var då personalen fick ta hand om honom och hans syster. Några månader senare han och hans syster såldes till det prestigefyllda Harrods varuhus i London, troligen att användas för reklam för julshoppare.

Ace Bourke och John Rendall var två unga resenärer från Australien som hade precis anlänt till London 1969, och på deras första besök i Harrods såg de lejonet och mycket oväntat köpte ett lejon unge.

Det var riktigt kul tills han blev stor och folk började bli riktigt rädda av att vara i hans närhet, ägarna fick då tänka på vad som är viktigast för Chrisians framtid och bestämde sig för att släppa ut han i Afrika igen där han kan vara vild och leva ett riktigt lejonliv.

Ett år efter han hade blivit släppt i Afrika ville de besöka honom men blev omtalade att han var helt vild då och att han inte kommer komma ihåg de. Orädda som de var så gick de ändå för att träffa honom. Det kan nog vara det bästa de gjorde..


Dela på Facebook