Den strandsatta späckhuggaren gråter när de försöker rädda henne

Det tog åtta hårda timmar att återförena mamman med sin flock. 

En dedikerad grupp forskare och volontärer höll en späckhuggare i liv i åtta timmar, eftersom hon blev strandad på klipporna den kanadensiska västkusten.

Den stora svarta och vita valen hade simmat runt klipporna, men när tidvattnet drog sig tillbaka blev hon strandad på klipporna.

stand1

Så fort en man fick syn på den stackars hjälplösa späckhuggaren, kallade han omedelbart till sig kustbevakningen. Nyheten spred sig och ett flertal volontärer kom till platsen för att hjälpa den strandsatta späckhuggaren. En utav volontärerna var också valforskaren Hermann Meater, han visste vad man skulle göra. Huden på en späckhuggare är så skör, så de kunde inte dra ned henne i vattnet längst de hårda och vassa stenarna. De fick istället skydda henne så gott de kunde från värmen och solen, på så sätt förhindra att hon torkade ut.

stabd1

— Vi bestämde oss för att det bästa vi kunde göra, var att hålla henne kall genom att hälla vatten över hennes kropp och vi använde filtar och lakan [för att göra det], sa Meuter. Det var det enda vi kunde göra.

Späckhuggaren var uppenbart stressad berättar Meater för lokala medier, men efter några timmar förstod hon att de var där för att hjälpa. Slutligen, efter 8 timmar hade vattnet höjd tillräckligt för att späckhuggaren kunde simma ut och återförenas med sin flock.

asdfedwc

Nedan kan du se en video från räddningsaktionen. Dessa hjältar förtjänar att uppmärksammas, DELA gärna! 


Dela på Facebook