Denna 8-åriga flicka står hoppfull på apoteket. Vad hon ber att köpa är hjärtskärande!

Ibland finns det stunder av ödet som ingen kan förklara. Så är historien om Tess, som köpte sin lillebror ett mirakel - och bara för några dollar.

Tess är en glad 8-åring som bor med sin mamma, pappa och lillebror Andrew i USA.  De är en lycklig familj. Men en dag hörde Tess hennes föräldrarna prata om hennes lillebror. Hon visste att han var allvarligt sjuk och att hennes föräldrar inte hade råd att betala för den vård han behövde.

Hon hörde hennes pappa säga till sin gråtande fru att ”endast ett mirakel kan rädda Ted nu.” Då fick den lilla flickan en idé.

dsa33r

Tessie sprang till sitt rum och hittade en syltburk i glas där hon förvarade sina sparpengar. Hon hällde ut alla mynt på golvet och räknade dem noggrant. Sedan lade hon tillbaka dem i burken och smög iväg till apoteket.

Hon väntade tyst på att personalen skulle lägga märke till henne men han var djupt involverad ett samtal med någon annan. Tessie började röra på sig för att fånga hans uppmärksamhet och när det inte fungerade hostade hon högt några gånger. När mannen i kassan fortfarande inte tycktes se henne tog hon fram ett mynt hur burken och började slå med det mot glaset.

dkaskd3

”Vad vill du?”, frågade han irriterat. ”Jag är upptagen med att prata med min bror från Chicago, vi har inte setts på flera år.”

”Okej, men jag vill prata med dig om min bror”, svarade Tessie med samma irriterade ton. ”Han är väldigt sjuk så jag vill köpa ett mirakel.”

”Vad säger du?”, sade mannen bakom disken.

”Han heter Ted och han har något väldigt dåligt som växer i hans huvud. Min pappa sa att det enda som kan rädda honom är ett mirakel, så jag undrar vad det kostar?”

”Lilla flicka”, sade mannen ”vi säljer inga mirakel här. Jag är ledsen men jag kan inte hjälpa dig.”

Tessie var envis och tänkte inte ge sig så lätt.

”Lyssna nu, jag har pengar och kan betala för det. Om det inte räcker kan jag fixa mer, berätta bara vad ett mirakel kostar!”

Den välklädde brodern till mannen i kassan ställde sig då på knä bredvid den lilla flickan.

”Vilken typ av mirakel behöver din bror, min vän?”, frågade han

”Jag vet inte”, snyftade Tessie. ”Jag vet bara att han är väldigt sjuk och min mamma säger att han behöver en operation. Men mina föräldrar kan inte betala för en så jag bestämde mig för att använda mina pengar.”

”Hur mycket pengar har du?”, undrade mannen från Chicago.

”1 dollar och 11 cent”, svarade Tessie tyst. ”Det är allt jag har och om det inte räcker ska jag ordna mer.”

”1 dollar och 11 cent, vilket sammanträffande!”, utropar brodern med ett leende. Han tog den lilla flickans hand och bad henne att visa honom vart hon bodde. ”Jag vill ta en titt på din bror och prata med dina föräldrar och se vilken typ av mirakel han behöver!”

Den välklädde mannen visade sig vara doktor Carlton Armstrong, en känd kirurg. Han visade sig också kunna hjälpa familjen och utförde den operation Ted behövde, helt utan kostnad.

Pojken återvände hem helt frisk och hans föräldrar var helt chockade över allt som hänt.

”Den här läkaren är vårt mirakel”, sade Tessies mamma. ”Jag vågar inte ens tänka på hur mycket operationen skulle ha kostat oss.”

Tessie log när hon hörde sin mammas ord. Hon visste nämligen precis vad ett mirakel kostade; 1 dollar och 11 cent. Plus en uppriktig och godhjärtad handling från en liten flicka och en otroligt godhet hos en vanlig man.

Dela på Facebook