Annons

Denna hemgjorda snigelfällan kostar under 1 krona och utrotar mördarsniglar på rekordtid!

Annons

Mördarsniglarna är varje trädgårdsägares stora sommargissel.

Michael Petersen från Skovlunde i Danmark tröttnade på att plocka mördarsniglar i sin trädgård och beställde snigelfällor. När fällorna väl kom tyckte han att de var smarta, men dyra.

– Jag tittade lite på min återvinning och fick syn på en tom mjölkkartong. Jag testade och upptäckte att den hemmagjorda fällan var minst lika effektiv och mycket billigare, säger Michael Petersen till Dagens.dk.

Enligt Michael Petersen fastnar runt 25-30 sniglar per dag i fällan som han gillrar med vatten, spraymalt (torkat maltextrakt) och sprit. – När den är full sätter jag bara på korken och kastar ut den, säger han.

I ett Facebookinlägg beskriver Michael hur han gick tillväga. Han fyllde mjölkpaketet med en blandning av en liter vatten, 25 gram spraymalt (torkat maltextrakt) och tre centiliter sprit. Receptet räcker till fyra mjölkpaket. Sedan placerade han mjölpaketen i trädgården. På bara ett par dagar lockade blandningen till sig 25-30 sniglar som fick se sina liv ta slut i varje mjölkpaket.


”Kom ihåg att använda handskar när ni samlar in sniglarna eftersom snigelslem innehåller e-coli bakterier och man kan bli tämligen sjuk av den skiten”, skriver han i inlägget. Han uppmanar människor att inte använda något gift i fällan. ”Det skadar igelkottar, hundar, katter och andra smådjur. Den här blandningen är inte giftig. Den lockar bara till sig sniglar”, skriver han.

Har du problem med mördarsniglar i trädgården? Då kan detta vara värt att prova. Det dröjer till juni innan de börjar lägga ägg, så de som man får bort nu, det kommer ge mångfalt resultat i slutet av sommaren. Dela gärna vidare artikeln med dina vänner och familj som vill ha en snigelfri trädgård!

Annons