Denna kvinna går runt i New York gatorna och vad hon utsätts för skulle aldrig hända en man

En ny video visar hur det är att vara kvinna som trakasseras av att bara gå på stan.

Videon som först dök upp på Gothamist spelades in för att uppmärksamma den ideella organisationen "Hollaback" som bekämpar gatu-trakassering. Videon skapades och spelades in av Rob Bliss Creative.

Han filmade när en kvinna I New York gick i 10 timmar, Robert hade en dold kamera och fick med mycket material för att bevisa att trakasseringen förekommer mer än vad man tror.

Experimentet går ut på att kvinnan ska gå på gatan och sköta sitt eget, och inte efter en lång tid så börjar män gå efter henne och skrika massa saker som "Le din hora!", "Hej snygging" och andra opassande saker.

En av de skärmade delarna är när hon i andra minuten av videon blir förföljd av en man i 5 minuter även fast hon inte gav honom någon som helst uppmärksamhet.

De spelade in 10 timmar när hon går på gatan och räknade upp till över 100 fall av verbala gatu-trakasseringar. Videon innehåller inte alla visslingar och vinkningar och andra påhopp som Robert också uppmärksamma när videon spelades in.

Projektet är en chockerande påminnelse om hur vanligt gatu-trakasseringar är och erbjuder en glimt av vad kvinnor får leva med dagligen.


Dela på Facebook