Annons

Deprimerade hästar plågas i hela sina liv – när räddarna går in i stallet ser de vad monstret gjort med hovarna

Annons

Hästen Quest är ett levande bevis på att lyckliga avslut kan komma från smärtsam början. Du kan lära dig mycket av den lilla vita hästen. 

Quest var en av tre hästar som räddades av Humane Society of Washington County i Woodbine, Maryland i 2015, skriver USA Today.

Djuren hade tillbringat nästan 15 år stående i sin egen smuts, som på vissa platser var över 90 cm djup. De var undernärda, ohälsosamma och i desperat behov av räddning. 

De kunde konstatera att tänderna var ruttna och att hovarna inte skötts på flera år. 


Hovarna mättes till nästan en meter och vägde 13 kilo! Det värsta av allt var att ägarna låtit detta pågå i mer än 15 år, skriver USA Today.


Tyvärr var man tvungen att avliva Piper på grund av hans tillstånd, men de två andra hästarna, två 18-åriga hingstar med namnet Rio och Quest, fördes till djurorganisationen Days End Farm Horse Rescue.

”Det värsta fallet som vi har sett”

– Vår organisation har funnits i runt 26 år, och vi har räddad 3000 hästar, säger Caroline Robertson, utvecklingschef på DEFHR, till The Dodo.

– Sett till dessa hästars hovar är det här det värsta fallet som vi har sett.

Hos djurorganisationen fick Quest och Rio  den vård de behövde. Quest stod snabbt ut som den med beslutsamhet. Med noggrann veterinärvård och extraordinärt hovarbete började hans rehabilitering.

På bara fyra månader var han tillräckligt frisk för att börja träna.

I 2017 tog Quest liv ytterligare ett stort steg när han adopterades av en ung kvinna vid namn Jennie. Tillsammans utforskade de vägar, vann blåa band i dressyr och startade till och med en Instagram-sida tillägnad bara till Quest.

Hur det gått för Rio är ännu oklart. Vad gäller deras tidigare ägare åtalades de för vanvård av djur.

Titta nu på hästen Quests förvandling:

Annons