Annons

Desperat pappa har dålig magkänsla om försvunne sonen – hyr en helikopter och gör snart hemsk upptäckt

Annons

Vi hör vanligtvis om den kusliga föräldrainstinkten som mammor har för sina barn, men det visar sig att pappor också har denna instinkten - som i fallet med Tony Lethbridge.


Tony är en pappa från Australien vars son, Samuel, anmäldes saknad den 14 Januari, 2018. Den dagen besökte Samuel sin flickvän i närliggande stad enligt Huffington Post.

24 timmar senare hade fortfarande ingen hört något från honom och detta fick familjen Lethbridge att gripas av panik. Tony och hans fru Lee anmälde försvinnandet till polisen där de fick informationen om att gå hem och vänta på att han skulle dyka upp - till deras förtrytelse.

Tony berättade för Sydney Morning Herald att polisen trodde att han rymt hemifrån vilket inte var något som Samuel vanligtvis gjorde. Tony blev frustrerad och beslutade sig inte för att sitta och vänta.

Tony kände på sig att Samuel hade krockat med bilen i ett område där en bil tidigare kraschat. Föraren hittades inte förrän fem dagar senare på grund av växttätheten i området och de dog slutligen på grund av uttorkning.

Tony förstod att detta kunde ha hänt och att då Samuel endast kunde hittas från luften. Han kontaktade Skyline Aviation Group och hyrde en helikopter för att leta efter sin son. Då Tony är flygrädd, flög hans bror Michael tillsammans med piloten istället.

Inom 10 minuter fick familjen Lethbridge nyheter om att Samuels bil hade hittats. Man fick veta att Samuel hade kraschat med bilen och att Samuel hade legat där i nästan 30 timmar.


Den uttorkade och skadade Samuel drogs ut ur vraket av räddningspersonal och togs till intensivvårdsavdelningen. Trots sina allvarliga skador är läget för Samuel stabilt och läkarna tror att han snart kommer att återhämta sig helt.

Facebook avslöjade Samuels syster Megan att Skyline Aviation Group återbetalat för kostnaden av helikopterhyran ($1,000 UAD, eller ca 6 600 kr) till familjen. Familjen Lethbridge startade en insamling på nätet för Samuels väg tillbaka.

Tony beskrivs som hjälte i sina försök att hitta sin saknade son, och det visar att båda mammor och pappor har lika starka försvarsinstinkter gällande barnen.

Det var verkligen fantastiskt gjort av Tony som lyssnade till sin magkänsla som visade sig ha rätt! Se mer i videon här nedan och glöm inte att dela detta vidare för att hylla pappa Tony!

Annons