Dessa enkla tips visar vad du ALDRIG ska göra när du kommer in på ett hotellrum

Planerar du att ta in på hotell snart? Då bör du fortsätta läsa detta.

Problemen med vägglöss har ökat i Sverige de senaste åren berättar, Johan Karlsson på Anticimex. Vägglössen åker med oss hem när vi varit utomlands och bosätter sig sedan här i Sverige. Idag reser vi oftare till länder där löss och annan ohyra är vanligare vilket gör att lössen ökar.

Vägglöss livnär sig på blod ifrån människor eller andra djur och kan lägga tusentals ägg under sin livstid. De är dock inte tjockare än ett bankkort vilket gör dem mycket svåra att upptäcka. I videon nedan får ett flertal smart och enkla tips från experten, Jim, på hur du kan upptäcka och undvika vägglöss när besöker ett hotellrum.

Själv har jag alltid en viss procedur när jag kommer in på hotellrummet. Jag brukar gå rakt fram till sängen och slänga mina väskor där. Sedan testar jag hur mjuk madrassen är. Men efter att ha sett detta kommer jag nog tänka till både en och två gånger innan jag gör det igen. Anledningen? Sängen är ett ställe där vägglöss trivs väldigt bra.

I stället för att placera ditt bagage på sängen kan du lägga det i badkaret eller duschen, till att börja med. Sedan kan du gå igenom dessa tips, så att du skyddar dig på bästa sätt. Kontrollera sängens gavlar, inspektera madrassen och nattduksbordet. Titta gärna efter för små blodfläckar och bruna fläckar, det kan vara ett tecken på att det finns vägglöss i rummet.

Andra tips för att undvika vägglöss på resan:

* Placera inte resväskan under sängen när du bor på hotell.

* Tvätta dina kläder direkt vid hemkomst och städa ur din resväska ordentligt.

* Välj en väska med hårt skal när du reser. Plast eller metall är mindre attraktivt för vägglössen.

Detta är verkligen något alla borde se, så dela denna viktiga video med dina vänner på Facebook!


Dela på Facebook