Annons

Det är inte bra att kyssa någon medan de sover utan samtycke, säger Kristen Bell

Annons

I många decennier har föräldrar stöttat klassiska Disney-filmer och sagt att de var bra, roliga och positiva underhållning för småbarn. Kristen Bell som är en Disney-skådespelare har en något annorlunda åsikt om några av Disney-prinsessklassikerna. Detta är en åsikt som de nyligen har stött sociala medier och skapat en intressant debatt om hur Disney-filmer påverkar barn.

Kristen Bell, som ironiskt nog är rösten bakom Anna i Disneys "Frost" säger att hon läser varje natt för sina två döttrar Lincoln och Delta. Hon förklarade till "Parents" att det är hennes favoritaktivitet eftersom hon älskar att se dem tänka medan hon läser berättelserna för dem.

Men Bell läser inte bara. Hon deltar i en konversation med sina döttrar genom att fråga om de har frågor och diskutera karaktärerna och handlingen i böckerna de läser. Det var fallet när trion läste berättelsen om Snövit.

De flesta föräldrar talar om främmande faror med sina barn, men Bell använder en ovanlig källa för sitt fall om vad man inte ska göra. Efter att ha läst Snövits berättelse säger Bell att hon alltid kommer att fråga sina flickor om de tycker att det är konstigt för Snövit att bara acceptera häxans äpple utan att tveka eller ifrågasätta. Hennes flickor svarar att de tycker att det är konstigt och att de aldrig skulle göra det, vilket får Bell att må bra om hennes föräldrakompetens.

Men Bell har inte bara ett problem med främlingarnas faror i Snövits historia. Hon frågar också flickorna om prinsen som kysser Snövit utan att vara vaken för att ge hans tillstånd. Bell säger att historien underminerar vad hon försöker lära sina barn om sexuella övergrepp.

De sociala medierna har en ganska stark reaktion på Bells uttalande om Snövit. Till och med skådespelaren James Wood lämnade en "galen feminist" kommentar. Hon har kritiserats för allt från sin roll som Disney-karaktär till att vara en hycklare och lägga för mycket på vad som är en enkel prinsesshistoria.

Bell svarade på motgången på sociala medier genom att påpeka hur långt Anna har kommit sedan Snövit och genom att säga att hon bara vill att hennes flickor ska ha en kritisk tankesätt och ifrågasätta saker.

Vad tycker du? Har Bell en poäng om att Snövit inte är produktiv när det gäller meddelanden om faror för främlingar och samtycke? 

Annons