DETTA är hur hon skär sin potatis... och det förändrar verkligen sättet hur de bakas!

Bakad potatis är inte bara gott, men de kan vara ett mycket roligt måltid på grund av alla de olika sätt man kan klä upp dem på. Med andra ord, de är perfekta för barn! Dem är sådana favoriter eftersom dem har så otroligt många olika tillbehör, smält smör, medans vissa föredrar sour cream, ost, bacon och många andra olika såser. Men, vi bakar den alla likadant, eller?

Tonia har en helt annan metod som gör att man får den perfekta bakade potatisen genom tiderna.

1. Ta en potatis och skär av toppen.

2. Efter, använd en liten, tunn och flexibel kniv, och skär ringar i potatisen.

3. Antalet ringar som behövs beror på storleken av din potatis. Efter, vänd på din potatis och skär hela vägen runt.

4. När du skärt runt hela potatisen vänd tillbaka den för att se till att du skärt djupt nog. 

Det är också viktigt att du gjort tillräckligt med hål. Om du ser något ställe som är mycket större än de andra så kanske du måste skära lite till.

5. Förflytta nu potatisarna till en plåt och adda salt och peppar.

 

Borsta potatisarna med olivolja och strö lite havssalt över dem.

6. Dina potatisar är nu redo att bakas!

Placera potatisarna i bakplåtspapper och kör in dem i ugnen. Grädda ungefär i 30 minuter under 220 grader.

7. Efter 30 minuter i ugnen, ta ut potatisarna och borsta med lite extra salt och olivolja.

Kör in dem i ugnen igen för ytterligare 30 minuter. Men när timern plingar, ta ut dina krispiga potatisar och kolla in den perfekta bakelsen!

8. Men vänta vi är inte klara än! 

Sprinkla lite ost på toppen och kör tillbaka potatisen in i ugnen.

9. Låt dem bakas ytterligare fem minuter. 

Dem fem minuterna kommer smälta osten till perfektion.

10. När osten till slut smält, ta ut dina potatisar från ugnen en sista gång. 

Tillslut, adda vad som du tycker passar dig bäst. Sour Cream, bacon, broccoli, smör eller vad som helst.. Helt upp till dig!

Dela på Facebook