Detta är varför du alltid bör sova på vänster sida..

Var och en har sin föredragna sätt att sova. Märkligt nog tycker jag inte om att sova på ryggen men vaknar ibland upp i den positionen. Personligen tycker jag att sova på min vänstra sida. Och enligt Dr. John Doullard är den vänstra sidan det bästa ställning att sova! Vi alla vet hur viktig sömnen är för vår hälsa, från vår hjärna till matsmältning.

Här är 5 fördelar med att sova på vänster sida

1. För att främja korrekt lymfdränage

Dr. Doulliard berättar att det är mest naturligt att sova på vänster sida. Denna del är den dominerande sidan av det lymfatiska systemet och det är här det dräneras.Detta system transporterar viktiga ämnen som proteiner, glukos, metaboliter och de ämnen som måste filtreras av lymfkörtlarna och som måste dräneras till den vänstra sidan. Så kom ihåg – det första skälet är just vårt lymfsystem.

2. Av anatomiska skäl

Du kanske inte visste om det, men både magen och bukspottkörteln är belägna något till vänster på kroppen. Om vår sovställning är på denna sida gynnas vår matsmältning. Det är ett sätt att bättre kanalisera magsaften och lättare främja utsöndring av pankreatiska enzymer. Således hjälper vi matsmältningsprocessen lite i taget, istället för på en gång, vilket ofta händer när vi sover på höger sida.

sv3fews

3. För hjärtats hälsa

Förvånad? Säkert. Den här studien berättar att över 80% av hjärtat befinner sig på vänster sida av kroppen och genom den enkla handlingen att sova på vänster sida gynnar vi vår hälsa på ett enkelt och naturligt sätt – främst med hjälp av lymfsystemet som dränerar effektivare i detta läge. En annan aspekt att beakta är att aortan lämnar vårt hjärta i en båge på vänster sida för att nå buken. Om vi ​​sover på vänster sida pumpar vårt hjärta blodet både lättare och mer optimalt. Har du antecknat?

4. Är du en person som tar tupplurar?

Om du tillhör dem som alltid tar sig en tupplur eller om du känner dig nödgad att göra detta efter att du har ätit väldigt mycket, kom då ihåg att sova på vänster sida.Detta gynnar matsmältningen. Du stiger upp piggare och utan magont. Prova det och upptäck hur bra du kommer må efter en liten tupplur på vänster sida.

5. För mjältens hälsa

mjal2fc

Även din mjälte är belägen på vänster sida av kroppen. Detta organ är också en grundläggande del av det  systemet, nödvändigt för att filtrera blodet och upprätthålla systemets funktion. Om vi ​​sover på vänster sida av kroppen kan vi utnyttja gravitationen så att våra vätskor förs i riktning mot mjälten. De flesta av vårt lymfsystems uppgifter utförs på denna sida.


Dela på Facebook