Detta foto togs bort av Instagram. Ägaren skriver en kraftfull öppet brev som svar

Indien är ofta riktade för att vara en sanslöst hyperpatriarkal samhället. Men låt oss inse det, det är inte bara Indien. Rupi Kaur, en sikhisk poet studerar vid University of Waterloo, Kanada, vet att bara alltför väl. Hon postade en bild som är en del av hennes photoseries projekt för en visuell retorik kurs på Instagram. Det har senare tagits ned av Instagram citerar brott mot gemenskapsriktlinjerna ". Här är bilden:

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

p1

Foto: Rupi Kaur

Man behöver inte titta på det två gånger för att förstå varför det togs ner. Plåstret av menstruationsblod på bladen och svettningar var förmodligen inte deras smak. Men bestämde Rupi att åter publicera fotot och skrev därmed:

"Tack Instagram för att du bevisar att kritiken jag för fram i mitt arbete är berättigad. Du tog bort en bild på en kvinna som är fullt påklädd som menstruerar, för att det går emot riktlinjerna när det samtidigt står att det är acceptabelt i reglerna. Flickan är påklädd. Fotot är min. Den attackerar inte en viss grupp. Det är inte heller spam. Och eftersom det inte bryter dessa riktlinjer kommer jag lägga upp den igen."

p4

Jag kommer inte att be om ursäkt för att inte mata egot och stoltheten av en kvinnofientlig samhälle som kommer att få min kropp i underkläder men inte okej med en liten läcka.

när dina sidor är fyllda med otaliga bilder/konton där kvinnor (så många av dem är mindreåringar) objektifieras, porrniferas och behandlas mindre än en människa. Tack. Denna bild är en del av mitt photoseries projekt för min visuella retorik kurs. du kan se hela serien på rupikaur.com

p7

Jag blöder varje månad för att göra mänskligheten en möjlighet. Min livmoder är hem till det gudomliga, en källa till liv för vår art, oavsett om jag väljer att skapa eller inte. Men väldigt få gånger kan man se på det sättet. I äldre civilisationer ansågs detta blod heligt. I vissa är det fortfarande. Men en majoritet av människor, samhällen och befolkning skyr denna naturliga process. Vissa är mer bekväma med porr, den sexualiseringen av kvinnor, våld och förnedring av kvinnor än detta.

p10

De bryr sig inte om att uttrycka sin avsky om allt det men kommer att retas och besväras av detta. Vi menstruerar och de ser det som smutsigt, strävan efter uppmärksamhet, sjukt, en börda. Som om denna process är mindre naturligt än att andas. som om det inte är en bro mellan detta universum och sista. Som om denna process inte är kärlek, arbete, liv. Osjälvisk och slående vacker."

Instagram tog ner bilden igen.

p2

Poeten skrev sedan på Tumblr:

"Kära tumblr familj,

Instagram har valt att återigen, ta ner den här bilden för brott mot gemenskapens riktlinjer. Trots att cirka 95 % av kommentarerna var underbara. Och som stöd.

Detta går att visa vem som sitter bakom skrivbordet. Och vem styr showen, vem kontrollerar media och vem censurerar oss.

p6

Det är tråkigt att detta fortfarande sker i denna värld. Jag vet att vissa samhällen och kulturer går ut ur deras sätt att sky och förtrycka en kvinna på hennes mens. Jag antar att Instagram är en annan av dem.

Vissa kvinnor är inte tillåtna i deras religiösa plats för tillbedjan eller ut ur sina hem för att göra vissa saker. Och får höra att de är sjuka. Som om tiden är en vanlig förkylning.

Ja. Detta är vad som händer även här, i Nordamerika. (Och Sverige, tycker vi på Viralking)

p9

Jag har varit på sjukhus flera gånger på grund av problem i samband med min mens. Jag har lidit av en sjukdom relaterad till min mens. Men jag ändå arbetet så hårt att älska det. Omfamna det. Fira det. Fastän det har gett mig så mycket smärta i de senaste åren. Och de säger till mig att jag borde vara tyst om det här. Att allt detta vi upplever tillsammans inte behöver ses. Kände hemlighet bakom stängda dörrar. Därför är det viktigt. För när jag först fick min mens var min mamma ledsen och orolig. Och de vill censurera all smärta. Erfarenhet. Lärande. Nej.

p11

Jag kommer att dela fotot igen när jag räknar ut hur man ska gå tillväga. Jag skulle uppskatta om du kunde @instagram och uttrycka dina tankar. Eller till och med dela fotot på vilken social media-plattform som helst.

Deras patriarkatet läcker. Deras kvinnohat läcker. Vi kommer inte att censureras.

Även om det är sorgligt att se hur en ledande social nätverk plattform har uppträtt på detta osmakliga sätt, är det glädjande att se att den här tjejen tog på sig att göra en skillnad för den här världen genom att dela hennes arbete. Låt oss göra hennes ansträngningar värda, kan vi?

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook