Detta händer med din kropp om du äter avokado varje dag

Det finns starka skäl till att låta avokado vara en del av kosten varje dag.

Många vet att avokado är nyttiga och inte minst att de smakar bra.

I själva verket finns det fyra stora fördelar av att äta den krämiga gröna frukten varje dag. Det skriver Life Hack.

1. Du kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Den vanligaste dödsorsaken i Sverige är hjärt- och kärlsjukdomar och stod 2014 för 36 och 37 procent av dödsfallen för kvinnor och män enligt Socialstyrelsens undersökning.

Enligt Lifehack har forskningsstudier visat att avokado har en positivt effekt på det kardiovaskulära systemet. Det är på grund av dess låga halt av mättade fetter och höga halter av omättat fett. Mättade fetter höjer kortisolnivåer och främjar åderförkalkning och blodpropp. Omättade fetter som avokado sänker däremot kolesterolvärdet och förebygger blodpropp och åderförkalkning.

Förutom hälsosamma fetter innehåller frukten också ett antal näringsämnen och massor av antioxidanter som kan bidra till att förebygga inflammation och förbättra blodflödet.

2. Du kan få det enklare att behålla vikten.

Avokado kan hjälpa till med viktminskning och hålla vikten efter viktnedgång, eftersom avokado främjar en känsla av mättnad. Då äter man inte för mycket.

Dessutom har studier visat ett samband mellan ett hög intag av avokado mindre midjan och lågt BMI.

3. Du kan minska risken för cancer.

Några av beståndsdelarna i avokado har associerats med lägre risk för oral cancer.

Andra studier visar också att avokado kan minska risken för både bröst - och prostatacancer.

4. Du skyddar din hy och ögonen längre upp i åldern.

Karotenoider i avokado gör ett antal bra saker för din kropp. De kan annat bromsa åldersrelaterade synförsämringar och förhindra synfel.

Samma näringsämnen fungerar även mot oxidativ UV-skada och håller huden len och frisk. Den enkla absorptionen av vår kropp från karotenoider i avokados i jämförelse med många andra frukter och grönsaker gör att äta avokado varje dag till ett klokt val.

Nu får jag ännu fler anledningar att fortsätta göra guacamole! Känner du någon som tror att de äter för mycket avokado eller kanske inte äter frukten alls? Dela gärna nedan! 

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook