Detta hemmet för personer med Alzheimers tar dem tillbaka till ''barndomen'' och omgivningar de känner igen.

Ett hem i Ohio, USA, får ny mycket uppmärksamhet för sin design. Hela hemmet är byggd för att likna en stad med vanliga hus, växter, gator och butiker. En overhead ljus som efterliknar en vanlig himmel.

Jean Makesh, som är VD på Lantern Assisted Living Facilities hade hört många skrämmande historier om hur personer med Alzheimers blir behandlade. Han visste att något måste göras för patienter för att känna sig trygga i en miljö de känner igen.

"Vad händer om vi gör ett vårdhem patienter känner sig hemma?" säger han, "Om vi har soluppgångar och solnedgångar? Gräs och växter?"

Istället för rum, har alla patienter nu sina egna "hem".

fs1

Istället för en tråkig, vitt tak, kan patienterna se upp och se på "himlen"

fs2

Under dagen kommer det också att sprida olika dofter på gatorna, så att alla dina sinnen stimuleras.

Vissa studier har visat att aromterapi kan hjälpa de kognitiva funktionerna hos patienter med Alzheimers.

fs3

För Makesh handlar det inte bara om att patienterna ska ha det bekvämt - han vill att vi ska förändra sättet vi ser på behandlingen av demens.

fs4

Vanliga vårdhem ser inte ut som något patienter är vana till. Detta skapar konflikter hos Alzheimers-patienter, och blir ofta löst med antidepressiva.

Makesh vet att vi är långt borta för ett botemedel mot Alzheimers, men under tiden är han stolt över att vara en av de få ställen som kan erbjuda dementa något som få andra kan: hopp.

Dela gärna om du gillade inställningen hos Makesh och vårdhemmet han styr!

Dela på Facebook