Detta IKEA-knep kostar mindre än 100 kronor, men resultatet är absolut världsklass.

Det flesta av oss har nog stött på IKEA-hyllan ”Kallax”, tidigare kallad Expedit. Hyllan är enkel, praktisk och kan användas som rumsavdelare eftersom den är lika fin från alla håll. Men den tar en hel del plats och kan kännas rätt tråkig och bökig också. Titta nedan för att se vad den här familjen gjorde när de upptäckte att den var för stor när den väl kom in i huset.

Det var detta hörnet i hallen som var problemet. Denna plats skulle passa bra till en hylla, eller hur? Det tänkte familjen också.

ikea1

Så med en ungefärlig plan och inte så mycket i plånboken gick de till IKEA. Familjen bestämde sig för att använda tre enkla Kallax hyllor, eftersom de är billiga och kan användas på ett flexibelt sätt.

ikea2

Men upptäckte till sin förvåning att de inte fick plats på det ställe där de hade tänkt sig. Som ni ser sticker en 3cm bit ut i dörren.

ikea3

Men strax därefter kom de på en idé som är lika enkel som briljant, nämligen att vrida yttersta hyllan 90 grader. Då passade allt perfekt! Men fantasin stannade inte där…

ikea4

Eftersom de inte tyckte hyllytan som riktats utåt var speciellt snygg gjorde de om den lite. Barnen ville också ha en svart tavla, med tejp, färg och lite penslar satte de igång.

ikea5

Den ”svarta tavlan” kostade runt 100 kronor att tillverka. Familjen målade på två lager svart griffeltavla-färg , så att det satte sig ordentligt.

ikea6

Sedan var det bara att låta tavlan torka och ta bort tejpen.

ikea7

Resultatet! Wow!

ikea8

Allt passar perfekt och står stadigt på plats: Här finns utrymmen för fotoalbum, viktiga papper och tillräckligt med rum för lådor.

ikea9

ikea10

Snacka om förvandling! Smart lösning på ett litet, irriterande problem. Gilla gärna om du också tycker det här projektet blev väldigt bra!

Dela på Facebook