Detta måste vara årets bästa aprilskämt

De fick föräldrarna att gå med skoskydd på huvudet

Fredagen den 1:a April var det dags att ha roligt och vara kreativ.

Det var på Flak Naturbarnehage i Nord-Tröndelag i Norge Som pedagogerna på förskolan i den norska staden Namsos kom på en uppfinningsrik aprilskämt som snabbt sprider sig på sociala medier.

Det skriver Dagbladet.no

När föräldrarna kom till förskolan den 1 april för att lämna sina barn i fredags möttes de av en skylt och en uppmaning att sätta skoskydd på huvudet.

”KRAFTIGT LUSUTBROTT!På grund av detta ber vi föräldrar om att ta på sig ett skoskydd på huvudet för att hindra smitta. Om ett skydd är för lite så använd gärna två. Viktigt att ni behåller skyddet på tills ni lämnar förskolans område! Tack på förhand!”

Att försöka stoppa en lusepidemi med hjälp av skoskydd är kanske inte så effektivt.

– Vi hade en väldigt rolig dag på jobbet alla vi fem som jobbar här. Och med alla kommentarerna på vår Facebooksida dagen efter, så har leendena fortsatt. Till nästa gång kan vi verkligen rekommendera aprilskämt på andra arbetsplatser också, säger arbetsledaren Renate Aglen Pedersen, 32, till Dagbladet.

Hanne Aakervik Berg, som är mamman med skoskyddet på huvudet här ovan, säger till Trønder-Avisa att hon reagerade instinktivt när hon såg skylten. – Är det ett kraftigt utbrott så är det ju en mardröm. Jag såg att de anställda gick runt med skoskydd på huvudet så jag följde uppmaningen.

Dela på Facebook