Detta vill sjuksköterskorna gärna berätta för dig- men det kan de inte

De finns där för dig när du behöver det. Med en positiv attityd och några lugnande händer. Men sjuksköterskor är också människor. Och de skulle berätta en sanning eller två för dig om jobbet - om de bara kunde.

Bloggen ”Thought Catalog, är, enligt sin egen beskrivning, satt i världen för att dela människors berättelser. Och ett inlägg om sjuksköterskor, har fått sociala medier att explodera. I fem punkter berättas det i brutala ärlighet, hur det är att vara klädd i vit rock. Alexandra Scheinfeld - en sjuksköterska från Philadelphia – står bakom inlägget.

1. Vi gråter för dig

- Det kan mycket väl vara så att sjuksköterskor verkar som om de har allt under kontroll när de arbetar hårt för att ta hand om dig. Men sanningen är - särskilt efter ett tufft pass - vi gråter otröstligt av smärtan du och din familj utsätts för. Ibland är pressen av att behöva ta hand om dig, när du är kritiskt sjuk, inte bara mentalt - men också fysiskt hårt, står det i artikeln.

Alexandra Scheinfeld påpekar att kollegor ibland tillbringar upp till 12 timmar i sträck på att tillhandahålla utrustning, springa efter medicinering, utföra tester och även bara hålla patienter i hand.

2. Använd gärna våra axlar att gråta på. Men..

Författaren menar också att patienter kan vara mycket oförskämda.

- Vi arbetar hårt för att säkerställa en säker och effektiv behandling för dig och de andra patienterna. Vi förstår att du har fruktansvärda smärtor, och det sista vi vill är att låta dig vänta på medicin. Men vad du inte vet är att när du ringde för 20 minuter sedan stod vi upptagna med en patient som hade gjort i sängen. När vi äntligen kom till din säng med den efterlängtade medicineringen var dina attacker på oss, på vår kompetens som sjuksköterskor och ditt påstående att vi inte tar hand om dig, helt felplacerat, skriver hon.

Alexandra Scheinfeld skriver vidare att det helt enkelt är för mycket att göra för att man ska kunna tillbringa så mycket tid på varje patient som vårdpersonalen skulle vilja.

3. Ingen mer än oss vill att droppet blir rätt placerade första gången

Själva behandlingen av patienter kan också vara en svår uppgift.

- Lita mig, när jag får order om att sätta dropp på en sex dagar gamla bebis, är det aldrig min plan att behöva sticka ditt barn flera gånger, initierar Alexandra Scheinfeld.

Hon säger att det kan vara en tuff upplevelse att sticka fel.

- Jag ber för att jag ska göra det så snabbt och smärtfritt som möjligt. Få det överstökat, så att vi kan alla gå vidare med målet att göra ditt barn friskt. När vi missar och måste sticka igen, är det finns ingen tar det hårdare än oss. Vår självkänsla lider, och vi känner oss nere. När vi lyckas på första försöket, är det en triumf, förklarar hon.

4. Vi offrar oss för dig

Och sjuksköterskor måste avsätta sina egna behov. Alexandra Scheinfeld skriver att hon ofta måste hålla sig i flera timmar eftersom patienter kommer först.

- Vi hoppar över frukostrasten för att vara säker på att ditt dropp byts ut, så att du inte får infektioner. Vi kysser våra barn adjö, och försäkra dem om att jultomten kommer att hitta dem, även om de är hos mormor på julafton, eftersom mamma måste arbeta. Vi gör detta - och mer - med glädje. Naturligtvis, skriver hon vidare.

5. Vi älskar dig

Att vara en sjuksköterska är inte bara ett jobb. Det finns många känslor i det, skriver Alexandra Scheinfeld i den femte - och sista - punkten.

- Ja, vi älskar dig. Det är möjligt att du är skit irriterande ibland, men även om vi är de som får ta hand om dig genom den svåraste tiden i ditt liv, så gör vi det med kärlek, påpekar hon.

Alexandra Scheinfeld skriver vidare att det inte finns någon summa pengar i världen som gör det lönsamt att arbeta som sjuksköterska. Men när patienter går friska ut genom dörren, så känns som att hon vunnit på lotto.

- Vi ser vår egen mormor i kvinnan som kämpar mot demens. Vi ser våra egna vänner i medelålders mannen som lider av en nervsjukdom. Och vi ser oss själva i den kvinnan som modigt kämpar mot cancer. Det är vad som krävs, vi kämpar oss igenom varje dag, avslutar hon.

Alexandra Scheinfelds blogginlägg har deltas mer än 580.000 gånger på Facebook.

Dela på Facebook