Djuraktivisterna demonstrerade utanför Scans slakteri - det de möttes av då har fått tusentals människor att skratta

Under sommaren har djuraktivister genomfört demonstrationer utanför Scans slakteri i Kristianstad. Dessa har fått stor uppmärksamhet och i söndags var det dags igen.

Under hela sommaren har djurrättsaktvister från gruppen Skåne Pig Save genomfört tysta demonstrationer varje vecka utanför Scans slakteri i Kristianstad.

I slutet av sommaren togs beslut att hänga upp nät för att skydda deras anställda från att bli filmade av aktivister.

– Vi har haft besök sporadiskt under sommaren och nu i september. Vi respekterar att aktivisterna är där, men våra anställda kände att det var jobbigt att bli filmade så därför satte vi upp nät för att skydda mot insyn, säger Ylva Swenzen på HK Scan, enligt ATL.

I söndags anordnade aktivisterna återigen en tyst demonstration utanför slakteriet. Men denna gången fanns det motdemonstranter.

På plats fanns motdemonstranter som grillade korv i protest mot djuraktivisternas aktion.


– Kan de stå och protestera, så kan vi protestera mot dem. Vi tycker det är fel att de ska försöka påverka andra att inte äta kött, säger Alexander Persson, en av initiativtagarna till grillpartyt till SVT Skåne.

Det var ingen på Scan som visste om att grillpartyt skulle arrangeras.

– Det var inget som vi hade med att göra och vi vet inte alls hur det kom att bli så heller. Vi hade plötsligt två olika aktiviteter utanför oss, säger Ylva Swenzen.

Dela på Facebook