Annons

Döende häst kollapser och är sekunder från att avlivas - tills vännen återupplivar henne

Annons

Donald och Jane äger 23 shirehästar på sin gård i Storbritannien. Två av hästarna, en 16-årig sto som heter Beatrice och en 11-årig hingst som heter Beau, har varit kompisar i åratal.

Nyligen kollapsade Beatrice i stallet på grund av svåra buksmärtor. Ju längre hon var orörlig, desto större risk var det att hon skulle dö av organsvikt.

Under de närmaste sex timmarna jobbade Donald, Jane och deras lantarbetare outtröttligt för att få upp stoet på benen med hjälp av remmar och maskiner, men hon var alldeles för tung.

Samtidigt fortsatte hennes hjärtfrekvens och blodtryck att skjuta i höjden.

Donald och Jane förberedde sig för det värsta. De visste att de skulle behöva avliva sin älskade Beatrice snart.

Bara 20 minuter innan Beatrice var planerad att avlivas, kom Jane ihåg att Beau behövde släppas ut ur sin box i stallet.

Jane öppnade Beaus dörr - men istället för att gå mot gården gick han direkt till Beatrice, hängde halsen över väggen och började bita på sin kompis i halsen och använda tänderna för att dra upp huvudet.

Beau var fast besluten att rädda sin döende vän när ingen annan kunde. På bara några minuter rullade Beatrice över på andra sidan.. och stod mirakulöst upp!

Beatrice har sedan dess återhämtat sig helt. Donald, Jane och veterinären var chockad. ”Vi är vana att se extraordinära interaktioner mellan hästarna, men vi har aldrig sett en häst rädda någon annans liv,” berättar Jane för The Telegraph.

Titta nu på vad som hände i videon nedan och upplev miraklet:

Annons