Annons

Domaren har tröttnat på alla djurplågare – och låter dom smaka på sin egen medicin!

Annons

Som djurälskare är det hemskt att tänka på att någon varelse skadas, försummas eller missbrukas. Det verkar som om det händer alltför ofta utan någon verklig form av konsekvenser. Lyckligtvis finns det en domare som är trött på djurmisshandlare som får lite eller ingen straff, så han bestämde sig för att bli kreativ.

Domare Michael Cicconetti från Ohio i USA ger djurmisshandlare straff som förhoppningsvis lär dem en mycket värdefull läxa.

Hans kärlek till djur började först när han fick sin första hund. Herman var en Dachshund-mix som snabbt blev hans bästa vän genom barndomen. Nu har domare Mike en 10-årig Bernese bergshund som heter Kasey, och hans kärlek till djur finns fortfarande där.

Michaels passion för djur följer honom in i rättssalen, men självklart behöver han fortfarande hålla sig inom lagens gränser. Det betyder att han inte kan ge ut "grymma eller ovanliga straff", men det betyder inte att han inte kan bli lite kreativ.


Michaels bestraffningar

”Dessa straff kommer inte att äventyra någons säkerhet, men det betyder inte att de kan hantera obehaget och förödmjukelsen", säger han enligt Animal Channel.

Som den här kvinnan till exempel. Hon fick träffa Michael efter att hennes hund påträffats levande i fruktansvärd smuts. Så det var bara passande att hon tillbringar en hel dag på den smutsiga, illaluktande lokala soptippen. Hon var självklart inte glad över straff, men domare Michael visste precis vad han skulle säga:

”Jag vill att du tar till soptippen och hittar den mest stinkande, illaluktande platsen och jag vill att du ska sitta där i åtta timmar imorgon och tänker på vad du gjorde mot din hund samtidigt som du känner odören. Om du kräks så kräks du.”


Här kan du höra Michael döma ut straffet:


I ett annat fall, där en kvinna övergivit 35 kattungar i skogen. Domaren dömde henne att tillbringa en natt i den kalla skogen, helt ensam. Detta utöver fängelse och böter.

"Skulle du vilja bli dumpad på en tunnelbanestation sent på kvällen, tillbringa natten och lyssna på prärievargarna... lyssna på tvättbjörnarna runt dig i en mörk natt och sitta ute i kylan utan att veta var du ska att få din nästa måltid, inte veta när du ska räddas?"

Michael hoppas att hans kreativa domar ska lyfta medvetenheten om djurplågeri och dess konsekvenser. Inte bara för djurplågarna, utan för alla människor. Han vill att folk ska veta att misshandel av djur är ett avskyvärt brott. Ett brott som bör innebära allvarliga följder och straff.

Michael är verkligen en fantastisk domare och jag hoppas att fler tar efter. Dela artikeln med dina vänner för att hylla Michael och hans geniala domar!

Annons