Annons

Dotterns hår blir kortare för varje dag – när mamman inser vad som sker i skolan bryter hon ihop

Annons

Samantha Flemings 5-åriga dotter Melissa fortsatte att komma hem från skolan med kortare hår.

Melissa föddes med mikrocefali, ett tillstånd där huvudet är mindre än normalt eftersom hjärnan inte har utvecklats ordentligt.

Barn med mikrocefali kan uppleva inlärningssvårigheter, cerebral pares och synproblem.

Melissa började i sin nya skola i september 2017. Vid den tidpunkten hade hon ett långt blont vackert hår. Så när Samantha märkte att hennes dotters hår på ett mystiskt sätt blev kortare, blev hon bekymrad - då fick hon veta att mobbarna klippte av det med hjälp av klassrumssaxar.

Första gången det hände talade skolan med barnen om farorna med saxar.

Efter att det hänt igen talade Samantha med rektor, som lovade att övervaka Melissas klasskamrater. Men det slutade inte.


Samantha säger att hennes dotters hår klipptes minst sex gånger på åtta månader.

”Hon har också många hörselproblem. Jag tror att hon på grund av hennes tillstånd kommer in i fel publik eftersom hon inte förstår skillnaden mellan vad som är elakt och vad som är bra", sa Samantha till Caters News. 

På grund av Melissas hälsoproblem växer inte håret tillbaka som normalt. "Varje gång det har klippts måste jag klippa ytterligare en till två tum för att få den rakt igen, men det tar ett tag att växa tillbaka," sa Samantha.

Förra gången det hände gick Melissa i skolan med håret mycket längre än det var när Samantha plockade upp henne. Så den upprörda mamman gick rakt tillbaka in i skolan för att visa rektorn.

Samantha var dock mindre än imponerad av skolans svar.

Mamman vill nu sprida informationen så att fler kan stå upp och sätta ner foten när de tycker att skola och personal ska reagera. Dela om du står bakom henne.

Annons