Döttrarnas grattishälsningar till Lill-Babs i sjukbädden gör mig tårögd

I dag, fredagen den 9 mars, fyller Barbro ”Lill-Babs” Svensson 80 år. Hon är en av Sveriges mest hyllade och framgångsrika artister genom tiderna.

För några dagar sedan drabbades Lill-Babs av hjärtflimmer och fick åka in på sjukhus. Hennes döttrar meddelande då att hennes 80-årsfirande skjuts upp.

Och under dagen kommer Lill-Babs firas på sjukhuset av döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. 

Döttrarna Malin och Kristin har även skrivit långa hyllningar till sin mamma som de kan läsa nedan:

I en grattishälsning till sin kära mor på 80-årsdagen, har dottern Malin Berghagen publicerat en bild på sin mamma när hon gjorde reklam för en bikini på Instagram.

”Idag fyller du 80 år och vi pysslar om dig pga att du troligen har jobbat för mycket de senaste åren. Ja vad ska man göra när man älskar sitt jobb och sin publik så mycket som du gör”, skriver Berghagen på Instagram.

”Så oerhört stolt över dig”

Hon fortsätter:

”Jag är så oerhört stolt över dig. Du har en otrolig arbetsmoral. Du har alltid brytt dig så mycket om din publik i alla åldrar. Du står vid dina musikers sida till 100 %. Du stöttar dina kollegor oavsett om de är nyfödda stjärnor eller gamla rävar. Du går in och diskar på restaurangen du just ätit om du märker att personalen har för mycket att göra. Du är ödmjukheten själv som har rätten att vara en diva med alla dessa år som stjärna men diva later det finns det inte ett spår av i dig”.

Sedan avslutar Malin Berghagen sitt inlägg med:

”Du har lärt mig så otroligt mycket. Framför allt att godhet, vänlighet och omtänksamhet alltid vinner. Och sträcka ut sin hand när någon behöver. Jag älskar dig så oerhört mycket. Njut nu idag av allas firande av dig på tv och media. Du har gett så mycket kärlek. Ta nu emot omfamningarna. Du är värd varenda en av dom.

Även dottern Kristin Kaspersen har publicerat en rörande kärlekshyllning till Lill-Babs på sin Instagram.

”Idag fyller du underbara mamma och mormor 80 år!”, inleder Kaspersen inlägget med en varm bild på henne och mamma Barbro. Hon förklarar vad som gör hennes mamma så älskvärd. ”Du är alltid nära, alltid en hjälpande hand, alltid blommor när du hälsar på, är du barnvakt så hinner du stryka och tvätta allt i hela lägenheten och skämma bort grabbarna. Alltid ett skratt och, framförallt, alltid din trygga famn att vila i.

Ingen kan kramas som du. Du är världsbäst på att pyssla om. Du älskar hela din familj, du älskar dina musiker, du älskar dina vänner, du älskar ditt Järvsö och du älskar din publik.

Du har alltid sagt ”varför ska man vara arg eller sur? Nej det är jobbigt, mycket härligare att vara glad och snäll”. Du är den snällaste och mest godhjärtade människa jag vet! Grattis på födelsedagen världens bästa mamma och mormor! Vi Älskar dig så galet mycket!”

Dela och kommentera för att hylla en av våra allra största och mest folkkära musiker på 80-årsdagen!

Dela på Facebook