Döv vandrare ramlar 200 meter, men när räddningspersonal hittar henne, är hon inte ensam

Döv vandrare ramlar 200 meter, se den osannolika räddningen

När döva Amelia Milling föll 200 meter nedför ett berg, var hon illa skadad. När hon satte sig för stödja sitt skadade ben och det kom en vit varg i fjärran så fruktade hon det värsta. Men när vargen närmade sig försvann hennes rädsla och hon insåg att han var här för att hjälpa henne.

21-åriga Amelia Milling är orädd. Hon är en veteran på att vandra och en av hennes favoritsaker att göra på fritdien är att vandra själv och utforska nya platser. Men när hon gick på en vandring i Crow Pass Trail i Chugach State Park, Alaska, hade hon ingen aning om att detta skulle bli en upplevelse som ingen annan.

white wolf

Amelia hade gått 6,5 km när katastrofen slog till. En av hennes käppar gick sönder och hon förlorade sin balans. Amelia föll 100 meter nerför sidan av det snöiga berget och slog i en stor sten på vägen. Hon gled ytterligare 100 till 120 m innan hon träffade marken. 

Efter ett så svårt fall var det mirakulöst att Amelia hade överlevt. Hon hade dessutom bara skadat benet. När hon inspekterade sina skador noterade hon en vit figur som närmade sig långt borta. Hon började få panik och såg en vit varg som närmade sig henne.

Men när den "vita vargen" kom närmare insåg hon vad det egentligen var. Det var en vacker vit husky med ett halsband runt nacken. Hon blev lättad och trodde att ägaren skulle komma efter. Men när ingen kom insåg Amelia att hunden var här för att hjälpa henne själv.

white wolf

När hon läste på halsbandet upptäckte hon att den vita hundens namn var "Nanook" och hon började arbetet att komma till säkerhet med Nanook vid hennes sida. Paret började gå tillbaka på vandringsleden och så småningom satte de upp läger för natten. Amelia skulle så småningom få veta att Nanook är en spårhund. Speciellt utbildad för att hjälpa borttappade vandrare hitta hem.

white wolf

Nästa dag fortsatte de nyfunna vännerna resan och kom så småningom till en flod. För att komma tillbaka till spåret skulle de behöva korsa floden så Amelia tog ett steg i vattnet. I det ögonblicket drog den starka strömmen ner henne och drog henne under vattenytan. Med ett skadat ben såg det inte ljust ut för Amelia.

Men modiga Nanook hoppade omedelbart i för att rädda henne, han bet henne i ryggen och drog upp henne ur vattnet. Eftersom hon var iskall och det gått mer än 24 timmar sedan hennes fall visste Amelia att hon hade problem. Det var dags för henne att använda sin SPOT-sändare (en GPS-enhet som visar räddningspersonal hennes plats).

white wolf

Polis utropades till hennes plats och tog henne till säkerhet, med Nanook vid hennes sida. Även om räddarna flög henne hem, hävdar Amelia att Nanook är hennes riktiga hjälte. Om det inte var för honom som höll henne sällskap och gav henne hopp, för att inte tala om att han räddade henne från att drunkna, så kanske hon inte kommit hem alls.

Nanooks ägare meddelades om hundens hjältedåd och de blev chockade över att han hade vandrat så långt hemifrån. Även om detta uppenbarligen inte är första gången som Nanook räddat någons liv. En liten flicka fastna en gång i strömmen och han drog henne till säkerhet. Vilken fantastisk hund!

white wolf

Titta på videon nedan för att se den vackra räddningshistorien. DELA den här fantastiska historien med dina vänner och familj.