Dräktig häst föder föl, men då ser de något i efterbörden och måste ropa efter hjälp

Jenni är ägare och grundare av Saratoga Stud i Sydafrika. Hon är en passionerad hästvän, uppfödare, ryttare och skötare. I november 2014, tände Jennis värld med glädjne när en av hennes mest älskade ston som heter Daisy blev gravid med sitt första föl.

Det var 7 dagar innan beräknad födsel när Jenni och hennes medarbetare Guy kallades upp till stallet genom sin nattvakt som sa att hon skulle föda. De kom precis i tid för att hjälpa fölet Don Quijote, till världen. De var lite förvånade över hur liten han var med tanke på Daisy är en så stor häst, men var nöjda med hans skönhet ändå.

Plötsligt började Jennis hundar att skälla okontrollerat. När hon och Guy gick att inspektera efterbörden, gjorde de en chockerande upptäckt. Jenni kände ett par fötter inne i Daisy. Hon var på väg att föda ... igen..

När den nya mamman såg Don Quijote stå upp var hon mer intresserad av honom än att trycka ut ett till barn. De närmaste minuterna var helt avgörande, eftersom chansen att ha två levande, friska föl är väldigt liten.

Mirakulöst nog slog stoet hjärta. Duet, liten men mäktig, var redo att stå inom några minuter.

Jenni berättar att de båda fölen kommer stanna på gården, och aldrig säljas.

Titta på den vackra videon nedan och DELA gärna med dina vänner på Facebook!


Dela på Facebook