Annons

Drömjobbet för alla chokladälskare: Nu kan du få betalt - för att äta choklad och kakor

Annons

Kan du prata engelska och är redo att flytta till England? Grattis, du har de kvalifikationer som krävs för något som för många låter som ett drömjobb.

Det är företaget Mondelēz International, som bland annat äger den populära kaktillverkaren med märken som Oreo, Cadbury, Marabou, O'boy och Green & Black som söker en riktig gottegris att rekrytera.

Enligt annonsen så bör man vara ”ärlig, nyfiken och kunna fungera bra i grupp” då man jobbar i ett team om elva personer.


Jobbet går ut på man ska provsmaka choklad och chokladrycker innan det är dags för produkterna att lämna fabriken och för att sedan landa i butiker i över 150 länder.

Det kanske låter som en enkel match men det krävs mer än att bara mumsa i sig choklad varje dag, man ska dessutom prova hur de egentligen smakar, texturen och hur de smälter i munnen.


För ”besväret” att äta choklad så får man £10.75 i timmen, ca 130 kronor.

”Vi har en högpresterande och samarbetande arbetskultur där det finns chans till utveckling och att klättra inom företaget”, står det i annonsen.

En person som har tur är Tracy - en chokladsmakare på Wokinghamfabriken, som berättade för Birminghamn Mail:

"Jag älskar verkligen mitt jobb,  det passar min livsstil och alla mina vänner är naturligtvis ganska avundsjuka!"

"Jag ser verkligen fram emot sessionerna, det finns mycket mer att vara en chokladmakare än du kanske tror, ​​vi måste identifiera mycket små skillnader i lukt, textur och även hur choklad känns i munnen."

Afsha Chugtai , som har till uppgift att välja nya chokladsmakare säger: "Folk som Tracy är viktiga för vår verksamhet, eftersom de hjälper oss att utveckla den bästa möjliga produkten för chokladälskare".

Fått över 6000 ansökningar

Förra året lade Mondez International ett liknande jobb och fick in över 6000 ansökningar från hela världen. Känner du att det kan vara ett jobb för dig? Då gäller det att vara snabb då sista ansökningsdag är den 8 mars.

Vill man ansöka om tjänsten kan man göra det här.

Det här jobbet skulle man ju inte tacka nej till!

Tryck nu på dela-knappen så dina chokladälskande vänner också får chansen att ansöka!

Annons